Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

Υλικά
1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
600 γρ. ψιλοκομμένες (ντομάτες)
2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
2 μελιτζάνες (σε λεπτές φέτες)
15 λαζάνια
2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κασέρι, μοτσαρέλα)
1 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Για σίγουρη επιτυχία
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαραθούν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες με πινέλο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να μαραθούν.
Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας κιμά.
Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο.
Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200°C κάτω κάτω.
Τέλος, γκραντινάρουμε 5 λεπτά σε δυνατό γκριλ.
Δείτε επίσης
- Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για έρευνες σε Πελοπόννησο και Κρήτη
- Πρεμιέρα σήμερα για τον νέου τύπου ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
- Yπουργείο Πολιτισμού: μόνιμες προσλήψεις στην Κρήτη για αποφοίτους Λυκείου- θέσεις και στη Μεσαρά
- Ο Τραμπ αποφασίζει για το αν οι ΗΠΑ θα επέμβουν στο Ιράν -Διπλωματικός μαραθώνιος σήμερα στη Γενεύη
- Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους κλάδους θα επεκταθεί η εφαρμογή της -Έρχεται νέα υπουργική απόφαση