Λαϊκή συγκέντρωση σήμερα στα Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου

mesaralive.gr  29 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Λαϊκή συγκέντρωση σήμερα στα Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου

Σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση Αγκουσελιανών Παλαιόλουτρων Δήμου Αγίου Βασιλείου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με κύριο θέμα την επέκταση του οικισμού Παλαιόλουτρων αλλά και οτιδήποτε απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Η Τοπική Κοινότητα Αγκουσελιανών περιλαμβάνει τους οικισμούς Αγκουσελιάνων και Παλαιόλουτρων. Πρόκειται για χωριά της ενδοχώρας του δήμου με μεγάλες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα ενώ διαθέτουν σπάνιο φυσικό κάλος το οποίο θα πρέπει να αναδειχτεί. Σε αυτά τα πλαίσια η Δημοτική Αρχή τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων όπως: 
- Υποβολή μελέτης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικού καθαρισμού) στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 1.087.000,00 ευρώ 
- Επεκτάσεις αρδευτικών δικτύων μήκους 2500 μ.
- Προμήθεια 20 κμ σκυροδέματος (μπετό) σε σημεία του οικισμού Παλαιόλουτρα (πχ Στενόλαγκο) αλλά και στο πολιτιστικό Σύλλογο.
- Χορήγηση 6.000 ευρώ για τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας (εκκλησία Αγ. Ιωάννη, Πολιτιστικό Σύλλογο, Σχολεία κτλ).
- Καθαρισμός δρόμων (πχ Αγκουσελιανά- Μαλάκι, Παλαιόλουτρα – δεξαμενή γεώτρησης κά) 
- Βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για χωματουργικές εργασίες και αποκαταστάσεις αγροτικού δικτύου (πχ δρόμος Πλατύλακκου όπου θα στρωθεί με κατάλληλο υλικό) αλλά και ρίξιμο 30κμ μπετό.
- Ολοκληρώνεται τις επόμενες 15 ημέρες η εγκατάσταση αναμεταδότη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.
Επίσης προγραμματίζονται και σχεδιάζονται δράσεις και παρεμβάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και εικόνα των οικισμών για τους επισκέπτες όπως είναι οι αναπλάσεις των πλατειών Αγκουσελιανών και Παλαιόλουτρων και δημιουργία στάσης για τα δρομολόγια των λεωφορείων, κατασκευή λιθοδομών κά. Όλες αυτές οι ενέργειες υλοποιούνται στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου όπως τον έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος κ Γιάννης Ταταράκης και σκοπό έχει την ενίσχυση και την ανάδειξη της «εγκαταλελειμμένης» ενδοχώρας μας.

 

mesaralive.gr  29 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα