Λαγκάρντ: Ο γιος μου με αγνόησε και έχασε όλα του τα χρήματα στα crypto!

https://www.euro2day.gr/  26 November, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Λαγκάρντ: Ο γιος μου με αγνόησε και έχασε όλα του τα χρήματα στα crypto!

«Με αγνόησε εντελώς, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει», είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ σε εκδήλωση με φοιτητές. «Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει».

Κανείς δεν είναι προφήτης στον τόπο του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις.

Η Λαγκάρντ έχει επιχειρηματολογήσει εδώ και καιρό κατά των κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες.

«Με αγνόησε εντελώς, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει», είπε η Λαγκάρντ σε εκδήλωση με φοιτητές στη Φρανκφούρτη. «Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει».

«Δεν ήταν πολλά, αλλά τα έχασε σχεδόν όλα, έχασε περίπου το 60%», πρόσθεσε η Λαγκάρντ. «Επομένως, όταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, δέχτηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο».

Η επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δύο γιους γύρω στα 30, αλλά δεν είπε σε ποιον αναφερόταν.

Η ΕΚΤ ζήτησε παγκόσμια ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων τόσο για την προστασία των καταναλωτών που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο όσο και για να κλείσει ένα κενό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι ανησυχίες ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να εκτοπίσουν το δημόσιο χρήμα ήταν μεταξύ των λόγων που η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της σχέδιο ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα απέχει ακόμη χρόνια από την έκδοση ψηφιακού χρήματος.

Τον περασμένο μήνα η τράπεζα ξεκίνησε τη «φάση προετοιμασίας» για το ψηφιακό ευρώ, αλλά είπε ότι θα χρειαζόταν ακόμη δύο χρόνια για να είναι σε θέση να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.

«Έχω, μπορείτε να πείτε, πολύ κακή γνώμη για τα κρυπτονομίσματα», είπε η Λαγκάρντ. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε ποινικά κολάσιμες εμπορικές συναλλαγές και επιχειρήσεις».

 

https://www.euro2day.gr/  26 November, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα