
Με υποστηρικτική δράση, μάλιστα, σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!
Μπορεί ο ίδιος να αρνείται κάθε εμπλοκή, όμως τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι Βελγικές, οι Γαλλικές και οι Ελληνικές Αρχές τον φέρουν ως κεντρικό στέλεχος δικτύου διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη, με υποστηρικτική δράση σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!
Ο λόγος για τον 51χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά με ευρωπαϊκό ένταλμα των Βελγικών Αρχών, που ζητούν την έκδοση του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης που εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές του Βελγίου, σε περιοχή της Γαλλίας και στην Κρήτη.
Εκτός από τον 51χρονο, ο οποίος είχε δομήσει ένα καλό προφίλ στην Κρήτη (είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα), οι Βελγικές και Γαλλικές Αρχές προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις που εντάσσονται στο ίδιο δίκτυο.
Τον συντονισμό και την εποπτεία της μεγάλης αυτής επιχείρησης είχε η Εισαγγελία του Βελγίου ενώ υπήρξε διαρκής ενημέρωση και συνεργασία με τον αρμόδιο Έλληνα ανακριτή.
Ο 51χρονος φέρεται, μεταξύ άλλων, να έφερνε με βάρκες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και στην συνέχεια προωθούνταν κατά κύριο λόγο σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Εκτιμάται ότι κατά το πέρασμα τους στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονταν και τζιχαντιστές, οι οποίοι συνδέονται με τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.
Υποστηρίζεται ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιους από τους αλλοδαπούς, τους έκρυβε προσωρινά στο σπίτι του, στον Αποκόρωνα Χανίων.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr
Δείτε επίσης
- Γάζα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο- το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις
- Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Βγήκε το Piri Reis στο Αιγαίο
- Γάζα: Το Ισραήλ «παγώνει» τις επιχειρήσεις μετά το διφορούμενο «ναι» της Χαμάς-Τραμπ:«μεγάλη μέρα»
- Ρωσία-Ουκρανία: Οι δύο χώρες προχώρησαν σε ανταλλαγή 185 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά
- Η δημοκρατία σε κρίση: Η εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς μειώνεται σε όλο τον κόσμο
Σχετικά άρθρα
- ΤΑΕ Μεσαράς: σύλληψη 26χρονου μετά από έφοδο σε ποιμνιοστάσιο
- Συνελήφθη 35χρονος στη Μεσσαρά για αποστολή μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο σε ανήλικο
- Χανιά: Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛΑΣ για εκβίαση, δωροληψία
- Ηράκλειο: Σύλληψη 44χρονου για υπόθεση βιασμού ανήλικης
- Μεσαρά: Συνελήφθη για καλλιέργεια κάνναβης