Κύπελλο Ελλάδος: Στο Πανθεσσαλικό με κόσμο ο τελικός

  13 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος: Στο Πανθεσσαλικό με κόσμο ο τελικός

Ολοταχώς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οδεύει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη. Μάλιστα υπάρχει η πρόθεση για την παρουσία 15.000 θεατών στο γήπεδο του Βόλου!

Το πρωί της Τετάρτης (13/3) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η πρώτη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, o οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό σύμφωνα με όσα ορίζει η προκήρυξη της διοργάνωσης. Η λύση του ΟΑΚΑ εν τέλει δεν προχώρησε λόγω της αρνητικής στάσης του Άρη που ήθελε ουδέτερο γήπεδο σε ουδέτερη πόλη!

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον τελικό υπήρξε επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος δεν είναι αρνητικός για την παρουσία κόσμου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο φιναλίστ.

Το σχέδιο για την κατανομή του κόσμου

Φυσικά το μεγάλο ζήτημα στο Πανθεσσαλικό είναι τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και η διάθεση των εισιτηρίων. Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο που καταρτίζεται;

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη σύσκεψη, στο ένα πέταλο θα βρίσκονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού και στο άλλο εκείνοι του Άρη. Τα δύο πέταλα έχουν χωρητικότητα 4.750 θεατών και υπάρχει η πρόθεση να δοθούν από 4.000-4.500 εισιτήρια σε κάθε ομάδα στα πέταλα.

Επιπλέον θα λάβει 4.000 προσκλήσεις η ΕΠΟ σε κεντρική εξέδρα, στα επίσημα για να καλυφθούν οι δικές της ανάγκες, ενώ στο ενδιάμεσο από τους οργανωμένους -στην κεντρική θύρα απέναντι από τα επίσημα- θα δοθούν προσκλήσεις -σύμφωνα πάντα με το αρχικό σχέδιο- είτε σε 3.000 μαθητές, είτε στην τοπική κοινωνία, ενώ θα υπάρχουν και οι απαραίτητες ζώνες ασφαλείας.

Το πλάνο που βρίσκεται υπό σχεδιασμό είναι να μην υπάρξουν διανυκτερεύσεις του κόσμου στην πόλη του Βόλου, ώστε οι οπαδοί και των δύο ομάδων να φτάσουν στο γήπεδο με αστυνομική συνοδεία και ακολούθως να αποχωρήσουν κατά τον ίδιο τρόπο. Κάτι τέτοιο βεβαίως απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο από την Αστυνομία, που θα έχει μια δύσκολη αποστολή καθώς στο κέντρο της πόλης είναι δύσκολο να τεθούν περιορισμοί...

Σε πρώτη φάση πάντως φαίνεται ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν διάθεση για διάλογο, συνεννόηση και επίλυση των όποιων προβλημάτων προκειμένου ο τελικός να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή.

Σημειωτέον ότι πλέον υπάρχει και ο νέος αθλητικός νόμος, που είναι πολύ αυστηρός καθώς οι ποινές για τους παραβάτες είναι βαρύτατες.

 

  13 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα