Kύπελλο Ελλάδος: Στην επόμενη φαση ΑΕΚ, ΠΑΟ,Aρης και Ολυμπιακός (hl)

  12 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Kύπελλο Ελλάδος: Στην επόμενη φαση ΑΕΚ, ΠΑΟ,Aρης και Ολυμπιακός (hl)

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ατρόμητου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Με παρακαταθήκη το 4-1 του πρώτου παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν απόψε ισόπαλοι 2-2 με την ομάδα των δυτικών προαστίων, στην έδρα της.

Η ευρύτητα του σκορ από τη συνάντηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» επέτρεψε στον Μίτσελ να δώσει ανάσες σε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του (Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Χάμες, Φορτούνης εκτός αποστολής) και χρόνο στους αναπληρωματικούς του, με τον Σισέ να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Μαρσέλο να ξεκινά βασικός.

Σε ένα ελεύθερο παιχνίδι ο ρυθμός ήταν εξαρχής γρήγορος και η ποιότητα καλή, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν διαρκώς στην επίθεση αλλά την ομάδα των δυτικών προαστίων να ανοίγει το σκορ στο 8΄ με τον Τζοβάρα, που πήρε μια μακρινή μπαλιά στο κέντρο της άμυνας, εκμεταλλεύτηκε το λάθος υπολογισμό Σισέ-Μπουχαλάκη (έπαιζε τρίτο στόπερ) και νίκησε τον Τζολάκη.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιαννιώτης, που έβγαλε το τετ α τετ με τον Μασούρα (13΄), απέκρουσε το σουτ του Κασάμι (15΄) αλλά στο 38΄ δεν κατάφερε να αντιδράσει, όταν ο Σισέ ισοφάρισε από κοντά.

Ένα σουτ του Κασάμι στο 43΄ έφυγε ελάχιστα άουτ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μαρσέλο σημείωσε ένα θεαματικό γκολ με εναέριο βολ πλανέ στη σέντρα του Μπουχαλάκη, το τρίτο στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ατρόμητο! 

Ο Ατρόμητος έφερε τον αγώνα ξανά σε ισορροπία στο 53΄, όταν ο Ρομπάιγ γέμισε στην περιοχή, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδιωξε και ο Κωτσόπουλος ισοφάρισε με ωραίο σουτ, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και το τελικό σκορ, αφού ο Μασούρας δεν ήταν σε καλό βράδυ χάνοντας ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννιώτη να τον νικά σε νέο τετ α τετ, στο 61ο λεπτό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Πομόνης (71΄ Κεσχρίντα), Στρούγγης, Χατζηησαΐας, Αθανασίου (71΄ Ντε Μποκ), Οικονομίδης, Φριντζόνσον (46΄ Ρομπάιγ), Κλωναρίδης, Τζοβάρας, Κωτσόπουλος, Τζαβίδας (78΄ Κιάρτανσον).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Σισέ, Μαρσέλο, Σαμασέκου, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Ροντρίγκες (67΄ Βρουσάι), Μασούρας (72΄ Ουί Τζο), Ελ Αραμπί (78΄ Βαλμπουενά).
 

Ευκολο απόγευμα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ «σφράγισε» σήμερα την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 3-0 της Κηφισιάς στη ρεβάνς της OPAP Arena, με σκόρερ τους Μουστακόπουλο (27΄), Ραντόνια (48΄) και Μαχαίρα (82΄).

Έτσι η Ένωση, που είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου.

Πολύ εύκολα, όπως αναμενόταν άλλωστε, οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν και αυτό το εμπόδιο στην πανίσχυρη έδρα τους. Ταυτόχρονα, ο Ματίας Αλμέιδα είδε να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά σε συνθήκες αγώνα, παίκτες που έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής εφέτος και κυρίως οι δύο σκόρερ, που προέρχονται από τη β΄ ομάδα του συλλόγου.

Ο Γιώργος Μουστακόπουλος στο 27΄ με αριστερή «οβίδα» από απόσταση 25-30 μέτρων άνοιξε το σκορ, ενώ το 2-0 «έγραψε» ο Βεντάντ Ραντόνια με πλασέ από κοντά μετά από παράλληλη σέντρα του Λάζαρου Ρότα.

Στο 83΄ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε από κοντά ο Θεοδόσης Μαχαίρας μετά από γύρισμα του Πινέδα, ο οποίος αγωνίστηκε εξ ανάγκης ως δεξιός μπακ λόγω τραυματισμού του Ραντόνια (και μετατόπισης του Ρότα στο αριστερό άκρο της άμυνας). 

Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά γνωρίζοντας εξ αρχής ότι δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι καλό, φρόντισε κι αυτή να κάνει συντήρηση δυνάμεων, καθώς το Σάββατο υποδέχεται την Παναχαϊκή στο ντέρμπι κορυφής της Super League 2.

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Κίτρινες: Μάνταλος

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (63΄ Πινέδα), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Μουστακόπουλος, Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65΄ Μαχαίρας), Φερνάντες, Μάνταλος, Φαν Βέερτ (77΄ Κοσίδης)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Γκίνη, Παπασάββας (55΄ Πέιος), Να'α, Προβυδάκης (79΄ Προβυδάκης), Ταλάλ (55΄ Κουϊρουκίδης), Καλλέργης (70΄ Παυλάκης), Τετέι (71΄ Πρίτσας)
 

Έβγαλε την υποχρέωση ο ΠΑΟ

Με εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το προ τριημέρου παιχνίδι με την ΑΕΚ και με καλή εμφάνιση ανά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Βόλο (και) στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» με 2-0 και με συνολικό σκορ 5-0, προκρίθηκε άνετα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τον περιμένει πλέον ο ΠΑΟΚ.

Ο Τσέριν και ο Σπόραρ σημείωσαν τα γκολ της νίκης για τους περσινούς Κυπελλούχους, οι οποίοι αφοσιώνονται πλέον στον πολύ σημαντικό αγώνα της Κυριακής (15/1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 11’ είχαν την πρώτη τελική τους, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς πέρασε λίγο άουτ.

Στο 16’ από πολύ ωραία κίνηση και γύρισμα του Βαγιαννίδη, ξανά ο Βέρμπιτς πλάσαρε με τη μία, αλλά η προσπάθεια του Σλοβένου μεσοεπιθετικού πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πολύ πιο επιθετικός και στο 27’ από τη σέντρα του Σάντσες απ’ τα δεξιά, ο Τσέριν άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Πούχατς με τη σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Κλέιμαν. 

Η πίεση των «πράσινων» επιβραβεύτηκε στο 40’ με τον Τσέριν να σκοράρει για άλλη μία φορά απέναντι στο Βόλο. Από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της θεσσαλικής ομάδας και κακή συνεννόηση του Κλέιμαν με τους στόπερ του, ο Ιωαννίδης μπήκε «σφήνα» πέρασε τον γκολκίπερ και γύρισε την μπάλα προς τον Σλοβένο χαφ ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο 42’ οι Βέρμπιτς και Πούχατς έκαναν λάθος, ο Τάχατος μπήκε στην πορεία της μπάλας, ο Πολωνός μπακ τον ανέτρεψε κι ο Αγγελάκης έδειξε πέναλτι. Μετά από έλεγχο του VAR ωστόσο, φάνηκε πως η ανατροπή του Τάχατου από τον Πούχατς έγινε εκτός περιοχής και δόθηκε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε άουτ ο Τσιρίνος στο 44’.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε μία κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε άουτ στο 47’, ενώ στο 58’ ο Κότνικ πρόλαβε τη σέντρα-σουτ του Βαγιαννίδη κι έδιωξε σε κόρνερ. Η είσοδος του Μπερνάρ ομόρφυνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με τον Βραζιλιάνο να μοιράζει τρεις τελικές πάσες μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Στο 69’ από ασίστ του Μπερνάρ, ο Σπόραρ έφυγε πλάγια και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ στο 80’ από κόρνερ του Μπερνάρ και γυριστή κεφαλιά του Φακούντο Σάντσες, ο Σλοβένος στράικερ με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ουές - Βέρμπιτς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ταχάτος, Ασλανίδης, Σιέλης, Ουές, Μεθκίδα, Καρτάλης, Μεταξάς (66’ Ντέλετιτς), Γκάγκι (66’ Τσελεμπάκης), Τσιρίνος (66’ Μπαριέντος), Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς (75’ Παλάσιος), Ρουμπέν (64’ Σπόραρ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (82’ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (65’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82’ Κώτσιρας).

Άνετη πρόκριση για τον Αρη

Tην πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Άρης, έπειτα από τη νίκη του με σκορ 1-0 επί του Λεβαδειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν επιβληθεί των Βοιωτών με 2-1 στο πρώτο ματς, έφτασαν στη νέα νίκη χάρη στο πέναλτι του Ντάνιελ Μαντσίνι (35’). Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου όλα δείχνουν πως θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά της διοργάνωσης τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πρώτο ματς για τους «16» είχε επιβληθεί με 4-1 του Ατρόμητου στο Φάληρο.  

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Θόδωρο Τσιριγώτη να απειλεί την εστία του Χουλιάν Κουέστα στο 6ο λεπτό. Το σουτ που επιχείρησε ο 22χρονος φορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δις σε ένα τρίλεπτο, αρχικά με το άστοχο σουτ στην κίνηση του Μαντσίνι (20’) κι εν συνεχεία με το πλασέ του Ράφαελ Καμάτσο (22’) που μπλόκαρε ο Στέφαν Στογιάνοβιτς.  

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 35ο λεπτό. Ο Μπριάν Νταμπό μπήκε στην  περιοχή, ο πεσμένος Θέμης  Τζημόπουλος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του, με τον Κωνσταντίνο Τσέτσιλα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι  μετέτρεψε σε γκολ ο Μαντσίνι, για το 1-0, με δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας. Καμάτσο και Νταμπό απείλησαν στη συνέχεια, με το  σκορ να μένει ως  έχει στο τέλος του πρώτου μέρους.  

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο, ο Ματέο Γκαρσία τροφοδότησε τον Μάνου Γκαρθία, ωστόσο ο αφύλαχτος Ισπανός μέσος δε βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Στο 50’, το οριζόντιο δοκάρι στέρησε από τον Μάνου Γκαρθία ένα όμορφο, προσωπικό τέρμα ενώ το ίδιο συνέβη και στο 74ο λεπτό με την... οβίδα του Καμάτσο να σταματά, επίσης, στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στογιάνοβιτς. Κι αφού ο Φαμπιάνο Λέισμαν πρόλαβε τον Αλφρέδο Μεχία στο 81’, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 1-0.  

Οι «κιτρινόμαυροι», πλέον, στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Super League με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ οι Βοιωτοί πηγαίνουν στην Τρίπολη ψάχνοντας το θετικό αποτέλεσμα που θα τους απομακρύνει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.  

 Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)  
Κίτρινες: Ντουκουρέ, Ετέμπο - Τορό, Παναγιώτου.  

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (46’ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο (86’ Μαζικού), Μαντσίνι (70’ Ιτούρμπε), Καμάτσο (77’ Καμαρά), Μάνου Γκαρθία. 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56’ Βρακάς), Τσάπρας, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μπαχανάκ, Νίκας (46’ Συμελίδης), Μεχία (78’ Νταμπό), Μουτίνιο (46’ Δούμτσιος), Τορό, Τσιριγώτης (46’ Λούα Λούα).  

 

  12 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα