Κύπελλο Ελλάδος: Ραντεβού στα ημιτελικά για ΠΑΟΚ και ΠΑΟ (HL)

  01 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος: Ραντεβού στα ημιτελικά για ΠΑΟΚ και ΠΑΟ (HL)

Μία απίθανη κεφαλιά του Φίλιπ Μλαντένοβιτς («μοιραίου» παίκτη για τον Παναθηναϊκό στο προ τριών ημερών παιχνίδι της Τούμπας) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το 2-0 για τους «πράσινους» στη συγκλονιστική ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και χάρισε στο «τριφύλλι» μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου κατά 99% θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν πολύ καλύτεροι σ’ όλο το παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ με το τέρμα του Ρουμπέν Πέρεθ στο 35’ και πήραν στο φινάλε μία δραματική, όσο και δίκαιη πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη τελική στο ματς στο 5ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από τα δεξιά, ο Ρουμπέν Πέρεθ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 32’  Μπακασέτας δεν έκανε καλό τελείωμα μετά από σέντρα του Κώτσιρα, για να έρθει το γκολ για τους «πράσινους» στο 35ο λεπτό. Από κόρνερ του Μπακασέτα και φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Κώτσιρας κράτησε «ζωντανή» την μπάλα στην περιοχή και τη γύρισε προς το σημείο που βρισκόταν ο Ακαϊντίν.

Ο Τούρκος στόπερ την «έστρωσε» με το κεφάλι στον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ, φέρνοντας σε ισορροπία το ζευγάρι με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, από νέο κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ακαϊντίν σηκώθηκε ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Ατρόμητου, ψάχνοντας δεύτερο γκολ και στο 57’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακασέτα.

Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς πάτησε στην περιοχή και γύρισε προς τον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε με τη μία πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Στο 60’ από τακουνάκι του Γερεμέγεφ, ο Τσέριν πάτησε στην περιοχή και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, όμως το τελείωμά του πήγε πάνω στον γκολκίπερ του Ατρόμητου, ο οποίος μπλόκαρε.

Δύο λεπτά μετά (62’) ο Γερεμέγεφ υποδέχθηκε την μπάλα στο όριο της περιοχής και πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε από υπόδειξη του VAR Σπύρου Ζαμπαλά, καθώς ο Σουηδός φορ ήταν ακάλυπτος την στιγμή της πάσας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο και η επιμονή του επιβραβεύτηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς έδωσε στον Μπερνάρ, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα προς τον Σέρβο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή, απίθανη κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους «πράσινους» χαρίζοντας στην ομάδα του μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: 74’ Κιβρακίδης, 77’ Βαλένσια, 84’ Ασεβέδο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης (87’ Πομώνης), Έντερ Γκονζάλεθ (86’ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (90’ Φριντγιόνσον), Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς (68’ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (90’+6’ , Τσέριν, Παλάσιος (90+6’ Γεντβάι), Μπακασέτας (90’+7’ Βιλένα), Μπερνάρ, Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς).

Aνετη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Πραγματοποιώντας μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού με 5-0 στο γήπεδο της Τούμπας και με συνολικό σκορ 9-0 πανηγύρισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό.

Στέφανος Τζίμας (20’), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (26’), Αντρέ Ρικάρντο (82’), Μπράντον Τόμας (85’) και Γιάννης Κωνσταντέλιας (90’+1’) τα γκολ για την - κατά πολύ αλλαγμένη σε πρόσωπα αλλά όχι σε απόδοση - ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Είχαν τις ευκαιρίες τους τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία όμως και πάλι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Μάλιστα, μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς χρειάστηκε να κάνει σπουδαία διπλή επέμβαση απέναντι στον Μάριο Σοφιανό. Ο 20χρονος εξτρέμ έκλεψε την μπάλα από τον Ίβαν Νάσμπεργκ, αλλά νικήθηκε από τον Σέρβο τερματοφύλακα στο πλασέ που επιχείρησε, όπως και στη συνέχεια με την προβολή του έπειτα από την πάσα του Κόστα Άλεξιτς.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ. Ο Τζίμας με ωραίο «τσίμπημα» ολοκλήρωσε ιδανικά το συνδυασμό των Ζίβκοβιτς-Ζόαν Σάστρε, με το τέταρτο γκολ του στη σεζόν.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Στέφαν Σβαμπ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να προχωρά και να σκοράρει με το αριστερό - δοκάρι και μέσα - για το 2-0, φτάνοντας τα 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να απειλεί δις. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς με το δεξί του πόδι έδιωξε την καρφωτή κεφαλιά του Άλεξιτς (48’) ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το δυνατό σουτ του Σάββα Μούργου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Σε ένα άκρως ανοιχτό και θεαματικό παιχνίδι, Τζίμας (55’, 57’) και Άλεξιτς (58’) απέτυχαν να βρουν δίχτυα, με τις μαζεμένες αλλαγές, στη συνέχεια, να χαλούν κάπως το ρυθμό του αγώνα.

Ο Ρικάρντο (64’) προσπάθησε να μπει στον πίνακα των σκόρερ όμως ο Παναγιώτης Κατσίκας του είπε «όχι», όπως και στον Ζίβκοβιτς επτά λεπτά αργότερα.

Εν τέλει, ο Ρικάρντο τα κατάφερε στο 82’, έπειτα από γύρισμα του Ράφα Σοάρες, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τη... σκυτάλη πήρε στο 85’ ο Μπράντον, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγο νωρίτερα, με τον Κατσίκα να φέρει ευθύνη με την μπάλα να σκάει μπροστά του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-0 έβαλε ο Κωνσταντέλιας με ωραίο τελείωμα, αλλά και όμορφη συνεργασία με τον Ζίβκοβιτς.

Πλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον Ατρόμητο (Κυριακή 4/2, 20:30 - Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου) αλλά και στα επερχόμενα ντέρμπι σε Super League και Κύπελλο, με τον Πανσερραϊκό να στρέφεται στη δική του «μάχη» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη στις Σέρρες (Σάββατο 3/2, 19:30).

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: Πεταυράκης.

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86’ Ταληχμανίδης), Σάστρε (46’ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας (75’ Μπράντον).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Γούλερι), Μούργος (62’ Τομάς), Μασκανάκης (62’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).

Κυνικός Παναιτωλικός σφράγισε την πρόκριση

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην Ιστορία του και με... πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε ο Παναιτωλικός, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά με 3-1 στο Αγρίνιο και με συνολικό σκορ 5-2 πήρε το «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη σε διπλούς αγώνες.

Ο Φρεντ Ντουάρτε στο 38’, ο Χατζηθεοδωρίδης στο 59’ κι ο Πέρες στο 90’+3’ σημείωσαν τα γκολ της δεύτερης νίκης της ομάδας του Αγρινίου που είχε και δοκάρι στο 30’ με τον Ντίας, ενώ για τους Κρητικούς μείωσε στο 72’ ο Ισέκα.

 Ο ΟΦΗ μπήκε λίγο πιο δυνατά στο ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να φέρει ξανά σε ισορροπία το «ζευγάρι» και στο 3’ είχε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν από σέντρα του Νέιρα, ο Λουίζ Φελίπε πήρε μία αδύναμη κεφαλιά και στη συνέχεια δύο παίκτες των Κρητικών μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, πριν τους πάρει την... μπουκιά απ’ το στόμα ο Μαλής.

 Στο 17’ ο Τοράλ πέρασε στον Μπάκιτς, ο Μαυροβούνιος εκτέλεσε εκτός περιοχής, αλλά ο Μαλής έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 23’ από σέντρα του Αμπάντα, ο Νέιρα πήρε την κεφαλιά και ο Στεργιάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

 Ο Παναιτωλικός «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 30’ όταν από ασίστ του Τορεχόν, ο Ντίας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μία, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και γύρισε στον Μπάουμαν.

 Στο 36’ ο Ντίας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά, αλλά ο Μπάουμαν άπλωσε το χέρι του κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά (38’) ο Παναιτωλικός πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Πέντρο με τακουνάκι έδωσε στον Σέρχιο Ντίας, ο οποίος με τη σειρά του «έστρωσε» την μπάλα στον Φρεντ Ντουάρτε, που εκτέλεσε εκτός περιοχής κι έκανε το 1-0.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός έκλεισε καλά τους χώρους και σε μία απ’ τις λιγοστές αντεπιθέσεις του βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 59’ ο Τσιγγάρας πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε προς τον Λιάβα που σέντραρε χαμηλά κι ο Χατζηθεοδωρίδης που ακολουθούσε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι (ακούμπησε την μπάλα κι ο Τορεχόν) έκανε ο 2-0.

 Ο ΟΦΗ μείωσε το 72’ με τον νεοαποκτηθέντα Ααρόν Ισέκα. Από κάθετη πάσα του Μπάκιτς στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Βέλγος φορ βγήκε πρώτος στην μπάλα και πλάσαρε ιδανικά μειώνοντας σε 2-1 και ξαναδίνοντας ενδιαφέρον στο ματς. Στο 79’ ο «κεραυνός» του Γκαγιέγκος έξω απ’ την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 84’ το σουτ του Γκαγιέγκος βγήκε σε ετοιμότητα τον Στεργιάκη, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 Ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά για να βρει κι άλλο ένα γκολ, όμως ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έβαλε την τελική... πινελιά στο ματς. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Αγρινιώτες έφυγαν σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση, με τον Λιάβα να «στρώνει» την μπάλα στον Πέρες, ο οποίος σούταρε με τη μία διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, που χάρισε στην ομάδα του Αγρινίου μία ιστορική πρόκριση.

 Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)
 Κίτρινες: 50’ Μαλής, 87’ Σενγκέλια, 89’ Πέρες - 18’ Λουίζ Φελίπε, 54’ Νέιρα

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (85’ Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Μπακάκης), Τορεχόν (70’ λ.τρ. Μπρούνο Ντουάρτε), Ντίας (57’ Λιάβας), Ζοάο Πέντρο.
 ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Τοράρινσον, Βούρος, Μπρεσάν, Αμπάντα, Γκλάζερ (46’ Ριέρα), Μπάκιτς, Νέιρα (64’ Ισέκα), Τοράλ (64’ Γκαγιέγκος), Μπάκου (54’ Μοσκέρα), Λουίζ Φελίπε.

 

  01 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα