Κύπελλο Ελλάδος: Δύσκολη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση

  12 February, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος: Δύσκολη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση

Πρόκριση με... χτυποκάρδια

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε ξανά σκούρα κόντρα στη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά αυτήν τη φορά πήρε την πρόκριση, επικρατώντας 3-2, με ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Καθοριστική η είσοδος του Ματιέ Βαλμπουενά (μπήκε στο 46'), που οδήγησε τους (αναποτελεσματικούς στο α’ ημίχρονο) Πειραιώτες στη νίκη και στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τις τρεις ασίστ του. Δύο γκολ ο Σισέ. Καθοριστική και η αποβολή του των φιλοξενούμενων στο 61’ με δεύτερη κίτρινη στον Ρόμανιτς.

Ο Αντέτζο άνοιξε το σκορ στο 44’ με προβολή, ο Χασάν ισοφάρισε στο 60’ με κεφαλιά (από κόρνερ του Γάλλου), λίγο μετά ο μέσος των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη για θέατρο. Ο Αιγύπτιος είχε δοκάρι στο 71’ και αμέσως μετά ο Σισέ με κεφαλιά από εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά, που στο 77’ σέρβιρε στον Σενεγαλό από φάουλ αυτήν τη φορά.

Ο στόπερ των «ερυθρόλευκων» έκανε ανόητο πέναλτι στο 90’ στον Νιάσε και ο Βιγιάλμπα μείωσε σε 3-2 από τα έντεκα βήματα.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσιμίκα, Σισέ, Σεμέδο και Γκασπάρ στην τετράδα της άμυνας. Γκιγέρμε και Καμαρά ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Λοβέρα να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Χασάν.

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε τον Κάχριμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Βάντερσον, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Ασίγκμπα στην άμυνα. Τους Νιάσε και Μπουλούλη στα χαφ, ενώ οι Βασιλόγιαννης, Τιρόνε και Ρόμανιτς ήταν η τριπλέτα πίσω από τον Καραμάνο.

Το ματς
Πολύ καλή εκκίνηση είχε η αναμέτρηση στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός -όπως αναμενόταν- προσπάθησε να μπει πολύ δυνατά, να επιβάλλει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και η αναμέτρηση για να δημιουργήσει από νωρίς τις προϋποθέσεις για πρόκριση. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές με το «καλημέρα» και το κατάφεραν μέχρι ενός σημείου, αλλά τους έλειψε η ουσία, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες που είχαν.

Πάντως, η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη έγινε από τη Λαμία. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα πόνταρε πολλά στην κόντρα επίθεση η ομάδα του Άκη Μάντζιου και κάπως έτσι βρήκε την πρώτη της καλή στιγμή. Με τον Τιρόνε να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Καραμάνο να βρίσκει την μπάλα, αλλά όχι καλά, προτού μπλοκάρει ο Αλέν. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν άμεσα και άγγιξαν το 1-0, αλλά μετά το γύρισμα του Τσιμίκα που πρόλαβε τον Κάχριμαν, ο Χασάν (7’) κατάφερε να αστοχήσει σε ανυπεράσπιστη εστία. Λίγο μετά χάθηκε η δεύτερη καλύτερη στιγμή του αγώνα, με τον Μασούρα (11’) να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά το κλέψιμο του Γκιγέρμε, αλλά να μην τα καταφέρνει απέναντι στον Κάχριμαν από εξαιρετική θέση.

Σε ολόκληρο αυτό το διάστημα, η Λαμία ήταν καλά οχυρωμένη πίσω, έπαιζε έξυπνα και επιδίωξε να κάνει τη ζημιά στην κόντρα, με τον Νιάσε να τη βγάζει γρήγορα μπροστά. Ο Ολυμπιακός θέλησε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, αλλά στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου έπεσε αισθητά ο ρυθμός και η Λαμία κατάφερε να πάει το παιχνίδι πιο κοντά στα δικά της… μέτρα. Με αποτέλεσμα, αφενός να μην δεχθεί φάσεις (πλην του άστοχου σουτ του Τσιμίκα στο 32’) μέχρι την ανάπαυλα και παράλληλα να «χτυπήσει» τους φιλοξενούμενους λίγο πριν την ανάπαυλα. Αφού ο Αντέτζο νίκησε την άμυνα του Ολυμπιακού αρχικά και στη συνέχεια τον Αλέν μετά το φάουλ του Τιρόνε, για το 0-1!

 

  12 February, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ