Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα
15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-5
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
λίγα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μα- λακώσει.
Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.