Κρητικό σφουγγάτο με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα

Τα αβγά είναι μια εύκολη λύση και ιδιαίτερα χορταστική, ειδικά αυτό το κρητικό σφουγγάτο με τρυφερά κολοκυθάκια και βουτυράτη ξινομυζήθρα.
Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5-6 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
250γρ. πατάτες, βρασμένες
4 μεγάλα αβγά
150γρ. ξινομυζήθρα, σε μικρά κομμάτια
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες και τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά αν χρειαστεί. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια σε στρώσεις στο τηγάνι και την ξινομυζήθρα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με 50ml νερό, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτετε στο τηγάνι.
Σκεπάζετε με καπάκι, ρυθμίζετε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία και μαγειρεύετε το σφουγγάτο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν τα αβγά.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο.
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε και μια ντομάτα χοντροκομμένη (στην εποχή της) τη στιγμή που θα προσθέσετε τα κολοκυθάκια.
Δείτε επίσης
- Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – Φάλαγγες βαν και κάρων μεταφέρουν οικογένειες στην προσφυγιά
- Eurovision 2026: Με αλλαγές και εκπλήξεις η διαδικασία επιλογής του ελληνικού τραγουδιού
- Η ώρα του Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου- πότε και που θα τον δούμε
- ΠΑΓΝΗ: Αλλαγές στην Ημερήσια Νοσηλεία και τα Επείγοντα από 22 Σεπτεμβρίου λόγω έργων
- Ενοίκια: Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι πιο ακριβές οι τιμές και σε ποιες πιο φθηνές