Κρήτη: Υποψήφιο για «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς»

Δύο ελληνικά μουσεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» (ΕΜΥΑ): Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά, στην Αθήνα καιτο Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας, που ιδρύθηκε για να στεγάσει τα αρχειολογικά ευρήματα των ανασκαφών που διεξάγονται εδώ και 30 χρόνια στην αρχαία Ελεύθερνα.
Στη λίστα υπάρχουν υποψηφιότητες από συνολικά 40 χώρες και τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2019.
Το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας - Ο Όμηρος στην Κρήτη, είναι το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη, Η πρωτοτυπία αυτού του μουσείου, εκτός του γεγονότος ότι επαληθεύεται ο ομηρικός κόσμος στην Κρήτη, συνίσταται και στο ότι τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης ανανεώνονται κατά περιόδους από νέα αλλά και παλαιότερα ευρήματα των ανασκαφών. Με τον τρόπο αυτό, το ενδιαφέρον του κοινού θα είναι συνεχές και θα σχετίζεται με την αποκάλυψη και την επέκταση του συνεχιζόμενου ανασκαφικού έργου στον αρχαιολογικό χώρο.
Το Μουσείο Κοτσανά με περισσότερα από 150 λειτουργικά διαδραστικά ομοιώματα και ανακατασκευές εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, ταξινομημένα σε 24 θεματικές ενότητες, φέρνει παιδιά και ενήλικες σε επαφή με τα θαυμαστά δημιουργήματα που κληροδότησε η αρχαιοελληνική τεχνολογία στην ανθρωπότητα.
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΠ για την Αντιπλημμυρική Περίοδο
- Δήμος Φαιστού: Ευχές του Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά
- Α.Σ Τυμπακίου: Ενημερωτική Εσπερίδα για την Προσωποποιημένη Άρδευση
- ΓΣEE: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητεί μείωση του χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες την εβδομάδα
- Δίκτυο Συλλόγων Μεσααάς: 15η Διοργάνωση Γευσιγνωσίας στις Σταβιές
Σχετικά άρθρα
- Κέντρο Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας - Ερώτηση στη Βουλη
- Σε Πανασό και Γέργερη οι «Μυθοκρουσμένοι»
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς
- Μεσαρα: Σημερα τα εγκαίνια της έκθεσης για “τα νησιά των ανέμων”
- Προκήρυξη για τέσσερις θέσεις εργασίας στο Μουσειο Μεσαράς