Κρήτη: Στόχος, να συνδυάζουν διακοπές και ιατρική θεραπεία στο νησί

mesaralive.gr  06 July, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Στόχος, να συνδυάζουν διακοπές και ιατρική θεραπεία στο νησί

Στροφή στον Ιατρικό Τουρισμό θέλουν να κάνουν οι φορείς της Κρήτης

Στροφή στον Ιατρικό Τουρισμό θέλουν να κάνουν οι φορείς της Κρήτης, με δεδομένες τις προοπτικές που υπάρχουν, αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει το νησί.

Σε επίπεδο υποδομών, η Κρήτη, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, την ώρα που γίνονται εντατικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του θεματικού Τουρισμού Υγείας, ειδικά σε ορισμένους κλάδους, όπως είναι αυτός της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και των προγραμμάτων Πρόληψης.

Όπως σημειώνουν παράγοντες του Τουρισμού και της Υγείας, το ενδιαφέρον από χώρες της Ευρώπης για παράδειγμα είναι έντονο. Οι Ευρωπαίοι ζητούν τέτοιους προορισμούς. Αρκεί λοιπόν να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για να γίνει η Κρήτη ένας ιδανικός προορισμός για αυτή τη μορφή του Τουρισμού.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι αυτού του είδους ο Τουρισμός θα μπορούσε να αποτελεί βασική επιλογή για το νησί μας, το οποίο έχει πληρότητα και σε ξενοδοχειακές Μονάδες, αλλά και σε ιατρικές και νοσοκομειακές υποδομές. Ενώ – φυσικά – δεν γίνεται να μην υπάρξει μνεία και στο εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό.

Στόχος ειναι τα επόμενα 5 χρόνια είναι η Κρήτη να μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες ασθενείς ταξιδιώτες που μπορεί να πραγματοποιήσουν τζίρο περίπου πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι – όπως λένε χαρακτηριστικά - ένα ακόμη εργαλείο για να προσελκυσει η Κρήτη ποιοτικότερους πελάτες, οικονομικά πιο εύρωστους. Μπορεί να αποτελέσει μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, αρκεί να αξιοποιήσουμε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας.
Το κλίμα, τις άριστες υποδομές, το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και  το εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό.  

Μεγάλο ενδιαφέρον

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές για να προσελκύσουμε Τουρισμό Υγείας είναι η Γερμανία με πάνω από 1 εκ. ταξίδια Υγείας και ακολουθούν οι ΗΠΑ και οι ασιατικές χώρες. Από την Ευρώπη στη δεύτερη θέση είναι η Ρωσία και ακολουθεί η Γαλλία και η Ιταλία. Τουρίστες που ζητούν να συνδυάσουν το ταξίδι για την υγεία τους με συνθήκες σαν αυτές που έχει η Κρήτη και η Ελλάδα γενικότερα.

 

ekriti.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  06 July, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα