Κρήτη: Παράνομη χωματερή κοντά στη λίμνη Κουρνά

mesaralive.gr  17 October, 2018
Κρήτη: Παράνομη χωματερή κοντά στη λίμνη Κουρνά

Παράνομη χωματερή μέσα σε περιοχή Natura, στην οποία έχει εντοπιστεί να απορρίπτουν σκουπίδια και μπάζα και φορτηγά με κρατικές πινακίδες εντόπισε και καταγγέλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.


H περιοχή βρίσκεται ανάμεσα στη λίμνη του Κουρνά και το χωριό του Κουρνά στον Αποκόρωνα κοντά στη θέση Ξυλαδιανά με πανοραμική θέα στον κάμπο της περιοχής.
Στο έγγραφό του προς το τμήμα Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης σημειώνει ότι ενημερώθηκε σχετικά με χώρο απόθεσης απορριμμάτων εντός περιοχής του Δικτύου NATURA 2000.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης. Ο Φορέας καλεί τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες δεδομένου ότι
α) ο χώρος βρίσκεται εντός περιοχής Δικτύου NATURA 2000
β) καταλήγει σε δασωμένο ρέμα, το οποίο πιθανότατα επιφανειακά ή και υπογείως τροφοδοτεί την λίμνη Κουρνά, επίσης περιοχή του Δικτύου NATURA 2000 με κωδικό GR4340022 «ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΗ ΑΛΜΥΡΟΥ»
γ) τίθεται σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς καθότι το ρέμα είναι δασωμένο,
δ) η ευρύτερη περιοχή είναι πόλος έλξης επισκεπτών και ζώνη έντονης τουριστικής κίνησης,
Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τον εντοπισμό της υπηρεσίας που ευθύνεται για την απόρριψη των απορριμμάτων.

 

(Φωτογραφια αρχειου)

 

mesaralive.gr  17 October, 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα