Κρήτη: Ξεσηκωμός στις τάξεις των αγροτών

  27 January, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Ξεσηκωμός στις τάξεις των αγροτών

Με συγκέντρωση στον κόμβο των Πεζών, αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, αγρότες από την Κρήτη μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, την ώρα που οι συνάδελφοί τους ενισχύουν τα μπλόκα και τις αντιδράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Τη λήψη μέτρων για μείωση του παραγωγικού κόστους ζητούν μεταξύ άλλων αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και παραγωγοί στα Χανιά. Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διαμαρτυρία που σχεδιάζουν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί, στον κόμβο των Μουρνιών.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις για την περικοπή στο μεταφορικό ισοδύναμο, ένα μέτρο που πέρασε από 40 κύματα για να εφαρμοστεί και στην Κρήτη, στην προσπάθεια να μειωθεί το μεγάλο κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων που προκαλεί η νησιωτικότητα.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια τονίζει πως είναι αναγκαίο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ν’ αναθεωρήσουν την κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία μειώνονται τα διαθέσιμα ποσά για το μεταφορικό ισοδύναμο, και να επαναφέρουν την προγενέστερη χρηματοδότηση.

 

  27 January, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα