Κρήτη: Απλησίαστα τα ενοίκια για τους νέους φοιτητές

  16 August, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Απλησίαστα τα ενοίκια για τους νέους φοιτητές

Ξεκίνησε η «μάχη» της φοιτητικής στέγης, καθώς μετά την επιτυχία των παιδιών, αρχίζει ο «Γολγοθάς» εύρεσης σπιτιού. Στο επίκεντρο του προβλήματος το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, καθώς δέχονται κύματα φοιτητών στα πανεπιστημιακά τους ιδρύματα, τη στιγμή που διαθέσιμα διαμερίσματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ενώ όσα είναι προς ενοικίαση, έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κόστος. 

«Φωτιά» οι τιμές στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς ένα διαμέρισμα μόλις 40 τετραγωνικών μπορεί να αγγίξει τα 550 ευρώ.    

Η εύρεση στέγης προκαλεί πονοκέφαλο στην εκπαιδευτική κοινότητα, με καθηγητές του νησιού να εξηγούν ότι το εν λόγω ζήτημα εξελίσσεται σε μάστιγα. Μάλιστα, η επιβίωση των περιφερειακών πανεπιστημίων δείχνει να απειλείται από τη δυσεύρετη φοιτητική στέγη.  

Με τα διαμερίσματα να είναι προς εξαφάνιση και τα κόστη τους να παίρνουν την ανιούσα, οι νέοι φαίνεται ότι πρέπει να ριχτούν από νωρίς στο «κυνήγι» προκειμένου να καταφέρουν βρουν σπίτι. Την ίδια στιγμή, η βραχυχρόνια μίσθωση φαίνεται να διογκώνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα.  

Με τα αυξημένα κόστη φοιτητικής στέγης εξανεμίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών, η συγκατοίκηση φαίνεται λύση μονόδρομος για τους νέους.    

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV

 

  16 August, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα