Κρεμμυδοτηγανίτες με φέτα

Υλικά
2
αυγά
1/3 φλ.
ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το τηγάνι
500 gr
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 gr
νερό χλιαρό
100 gr
φέτα σε τρίμματα
100 gr
κεφαλοτύρι τριμμένο
6
τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
1
ντομάτα
2 κ.σ.
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ.
άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο
αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα, τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά της και ψιλοκόβουμε στη συνέχεια τη σάρκα της. Τη ρίχνουμε στο μπολ
με τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να αρχίσουν να μαρινάρονται.
Προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, χωρίς κόμπους χυλό.
Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό και ανακινούμε λίγο το τηγάνι να απλώσουν και να σχηματιστούν οι τηγανίτες.
Ψήνουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά.
Aναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
Σερβίρουμε τις κρεμμυδοτηγανίτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου και τις συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.
Δείτε επίσης
- Καύσωνας: Τι αναφέρει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα προστασίας των πολιτών
- Κολοκυθοκεφτέδες: 14 συνταγές για τους κεφτέδες σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού
- Χρόνιες παθήσεις: 1,8 εκ. θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρώπη κάθε χρόνο
- Ανησυχητική η αύξηση των μετανασταυτικων ροών στην Κρήτη
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Στις 14 Ιουλίου η έναρξή τους – Πόσο θα διαρκέσουν
Σχετικά άρθρα
- Κολοκυθοκεφτέδες: 14 συνταγές για τους κεφτέδες σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού
- Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματίνια και γραβιέρα
- Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο
- Με ωμή ντομάτα: 32 συνταγές χωρίς μαγείρεμα για τις μεγάλες ζέστες
- Τι γεύση έχει το καλοκαίρι; 9 συνταγές στον ίσκιο της κληματαριάς