Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

Απίθανο μοσχαράκι, που συνδυάζει τη γλύκα των κρεμμυδιών και του καρότου με το άρωμα και τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών. Το συνοδεύουμε με αφράτο κουσκούς ή πιλάφι.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κομμάτια 3 εκ.
500 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
70 ml μπράντι
50 ml χυμός λεμονιού
600 ml ανάμεικτος φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι και μανταρίνι
3 κουτ. γλυκού ανάμεικτο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και μανταρινιού
150 γρ. καρότα ολόκληρα, καθαρισμένα
1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και αλάτι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τους χυμούς, τα καρότα, την πάπρικα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Βγάζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε και 1 κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με το αρωματικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δείτε επίσης
- Τέλος τα social media για παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρόνων από Οκτώβριο, θα κλειδώνουν αυτόματα
- Βουλή: Αύριο στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιοςγια το επεισόδιο με τα μαχαίρια στα Καπαριανά - Όσα υποστήριξαν
- ΤΑΕ Μεσαράς: σύλληψη 26χρονου μετά από έφοδο σε ποιμνιοστάσιο
- Κούρσα δράσης από την Κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ