Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

gastronomos.gr  17 October, 2020 ΑΡΘΡΑ
Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

Απίθανο μοσχαράκι, που συνδυάζει τη γλύκα των κρεμμυδιών και του καρότου με το άρωμα και τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών. Το συνοδεύουμε με αφράτο κουσκούς ή πιλάφι.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κομμάτια 3 εκ.
500 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
70 ml μπράντι
50 ml χυμός λεμονιού
600 ml ανάμεικτος φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι και μανταρίνι
3 κουτ. γλυκού ανάμεικτο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και μανταρινιού
150 γρ. καρότα ολόκληρα, καθαρισμένα
1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και αλάτι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τους χυμούς, τα καρότα, την πάπρικα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Βγάζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε και 1 κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με το αρωματικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

gastronomos.gr  17 October, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα