Κρεατόσουπα με ντομάτα και κοφτό μακαρόνι
Υλικά
1.200 γρ. μοσχάρι στήθος ή ποντίκι
2 δαφνόφυλλα
½ κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
2 καρότα, χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 πατάτες, χοντροκομμένες
2 κλωναράκια σέλερι, χοντροκομμένα
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
150 γρ. κοφτό μακαρόνι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
Tips
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μικρό ζυμαρικό θέλετε.
Θερμαντική και πεντανόστιμη κρεατόσουπα με πλούσια γεύση ντομάτας, ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι της οικογένειας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι με τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού και τόσο νερό ώστε να σκεπάζεται εντελώς το μοσχάρι.
Βήμα 2
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το κρέας και ξαφρίζουμε για όση ώρα χρειάζεται. Επιπλέον προσθέτουμε τακτικά όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να παραμείνει το μοσχάρι με αρκετό ζωμό, περίπου 1.200 ml υγρά.
Βήμα 3
Όταν το μοσχάρι έχει σχεδόν μαγειρευτεί, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι.
Βήμα 4
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄, σε μέτρια φωτιά και τέλος προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι μαγειρεύουμε για 20΄. Ανακατεύουμε τακτικά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λίγο ζεστό νερό, ώστε να παραμείνει το φαγητό σούπα.
Βήμα 5
Αποσύρουμε και σερβίρουμε την κρεατόσουπα καυτή.
Δείτε επίσης
- Ανδρουλάκης: «Ο πρωθυπουργός οφείλει απαντήσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που τέθηκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία»
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο
- Καιρός: Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ενόψει Χριστουγέννων
- Kids Wallet και...οριζόντια απαγόρευση: Τα νέα μέτρα για τον εθισμό των ανηλίκων στα social
- Eurovision 2025: Αποκαλύφθηκε η σκηνή και το logo του 69ου διαγωνισμού - Οι 38 χώρες που συμμετέχουν