Κουτσούμπας: Οι τρίτεκνοι να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα και τις παροχές των πολύτεκνων

  13 May, 2017 ΓΝΩΜΕΣ
Κουτσούμπας: Οι τρίτεκνοι να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα και τις παροχές των πολύτεκνων

Φωτο: ekriti.gr

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες, ανέπτυξαν στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, εκπρόσωποι των Συλλόγων τρίτεκνων οικογενειών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων, αποτελούμενη από το προεδρείο και εκπροσώπους Συλλόγων Τρίτεκνων, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κάλυμνο, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, την Καρδίτσα και την Κοζάνη.
 
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, το προεδρείο και οι εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων ανέδειξαν με αναλυτικό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως πολυμελείς οικογένειες και τη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες που απαιτούνται για τη μόρφωση, την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, τις τεράστιες δαπάνες που απαιτούνται σε συνθήκες ουσιαστικά απουσίας της κρατικής στήριξης.
 
Έθεσαν το χρόνιο αίτημα για τη θεσμική αναγνώριση των τρίτεκνων ως πολύτεκνων οικογενειών, προκειμένου να υπάρξει μια πρόσθετη στήριξή τους, η οποία, εκτός των άλλων, θα επιδράσει θετικά και στο δημογραφικό πρόβλημα.
 
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ τους θεωρεί πολύτεκνους, γι’ αυτό και έχει επανειλημμένα δηλώσει τη στήριξη του αιτήματος των τρίτεκνων να αναγνωριστούν ως πολύτεκνες-πολυμελείς οικογένειες και να έχουν όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα και παροχές, ως ελάχιστη στήριξη από το κράτος.
 
Επισήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες, η αθέτηση της ικανοποίησης, ακόμη και των ελάχιστων υποσχέσεων από όλες τις κυβερνήσεις, οφείλεται στην πολιτική τους, που στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού και των τρίτεκνων οικογενειών.
 
Ανέδειξε, τέλος, την ανάγκη, τα δίκαια αιτήματα των τρίτεκνων να αποτελέσουν στόχους πάλης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, με τη συμμετοχή τους στα σωματεία και τους συλλόγους και στην απεργία στις 17 Μάη, ενάντια στα νέα ληστρικά μέτρα, για το λαό, που φέρνει η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

  13 May, 2017 ΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα