Κοτόπουλο παστιτσάδα
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
500γρ. ντομάτα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, κοπανισμένο
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα του.
Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα στη σάλτσα του. Ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.
Δείτε επίσης
- Oλυμπιακός-Μεντιλίμπαρ: «Θα είναι πολύ ισορροπημένο παιχνίδι»
- Διατροφή: Οι τροφές που θεραπεύουν
- Γεροπόταμος: Δρομολογείται η κατασκευή γέφυρας στο σημείο της φρικτής τραγωδίας
- Επιδόματα του ΟΠΕΚΑ: Ποιες αλλαγές έρχονται στην επόμενη πληρωμή
- 5,80 ευρώ δίνει το εμπόριο για ελαιόλαδο, με μεροκάματο 60 ευρώ και καταστροφική ξηρασία