Κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μέτρια κομμάτια
800 ml νερό ή ζωμός λαχανικών, αν έχουμε
30 γρ. πελτές ντομάτας
150 γρ. ντοματίνια της αρεσκείας μας
2 κλωνάρια θυμάρι + 2 κλωνάρια ρίγανη + 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, όλα φρέσκα
200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
50-60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ευρύχωρη κατσαρόλα τον ζωμό (ή το νερό) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο και τα κλωνάρια μυρωδικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με την ξύλινη κουτάλα, για να μην «πιάσει» το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις το ζυμαρικό μαλακώσει και μελώσει, έχοντας απορροφήσει τα περισσότερα υγρά του φαγητού, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και σκεπάζουμε το σκεύος με μια καθαρή πετσέτα.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και το ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης
- Επίδομα ανεργίας: Υπεγράφη η ΚΥΑ για την πιλοτική εφαρμογή του – 11 ερωτήσεις και απαντήσεις
- Γέμιση γαλοπούλας: 6 υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές
- Tυμπάκι: Στις 2.000 οι υπογραφές για απόσχιση από τον Δήμο Φαιστού
- Mpox: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Καταγράφηκαν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο