Κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μέτρια κομμάτια
800 ml νερό ή ζωμός λαχανικών, αν έχουμε
30 γρ. πελτές ντομάτας
150 γρ. ντοματίνια της αρεσκείας μας
2 κλωνάρια θυμάρι + 2 κλωνάρια ρίγανη + 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, όλα φρέσκα
200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
50-60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ευρύχωρη κατσαρόλα τον ζωμό (ή το νερό) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο και τα κλωνάρια μυρωδικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με την ξύλινη κουτάλα, για να μην «πιάσει» το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις το ζυμαρικό μαλακώσει και μελώσει, έχοντας απορροφήσει τα περισσότερα υγρά του φαγητού, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και σκεπάζουμε το σκεύος με μια καθαρή πετσέτα.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και το ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης
- Εκλογές Γερμανία: Τι οδήγησε στο τρομακτικό 20% του AfD - Τα σενάρια συγκυβέρνησης και τα εμπόδια
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι αλλαγές έρχονται σε τουρισμό και εστίαση από την 1η Μαρτίου
- Τυρινή εβδομάδα: Τι τρώμε, τα έθιμα και οι παραδόσεις
- Super League: Νικητής και πρώτος ο Ολυμπιακός-Πέρασε απο την Τρίπολη η ΑΕΚ (HL)
- Τέμπη: Ξεσηκωμός και κραυγή για Δικαιοσύνη, 2 χρόνια μετά - Οι συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου