Κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο

gastronomos.gr  17 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο


15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το κοτόπουλο με το μισό λάδι, τα μισά μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ψιλοκόψουμε τα πράσα.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σχεδόν να γίνει.
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε 200 ml νερό, αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα υγρά του και ανακατεύουμε απαλά.
Συμμαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, με ρύζι και πράσινη σαλάτα με ελιές.

 

gastronomos.gr  17 October, 2024 ΑΡΘΡΑ