Κοτόπιτα σαν στρούντελ

30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8
600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο)
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 ml φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 φύλλο σφολιάτας
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 1 κουτ. σούπας γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη κοτόπιτα σαν στρούντελ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, μαζί με τριμμένη γραβιέρα, το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το ανοίγουμε ελαφρώς πιέζοντάς το με τα χέρια μας.
Απλώνουμε τη γέμιση της κοτόπιτας στο κέντρο, παράλληλα με τη μακριά πλευρά της σφολιάτας. Κόβουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
Γυρίζουμε την επάνω και κάτω μεριά της ζύμης προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και αρχίζουμε να πλέκουμε τις λωρίδες μία δεξιά προς το κέντρο και μία αριστερά προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
Αλείφουμε με το μείγμα του κρόκου και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Δείτε επίσης
- Χοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές
- Κόκκινα τιμολόγια: Ποια είναι τα οφέλη για τους καταναλωτές και ποια είναι τα μειονεκτήματα
- «Φεγγάρι στη Φαιστό»: Μια μαγική χορωδιακή βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου
- Φουρνοφάραγγο: Ένα βυζαντινό στολίδι που θυσιάστηκε στο όνομα της “προόδου”
- Πυρκαγιές: Η Ελλάδα η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ευρώπης σε ποιότητα αέρα