Κορωνοϊός: 193 νεκρούς μετρά η Γερμανία -36.000 κρούσματα
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα σε 36.508, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 198, σύμφωνα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Με βάση τα δεδομένα του ινστιτούτου, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955 και διαπιστώθηκαν 50 επιπλέον θάνατοι χθες Τετάρτη (25/03).
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Γερμανός υπουργός καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν δήλωσε ότι οι πρώτοι για τους οποίους θα χαλαρώσουν τα μέτρα στη Γερμανία είναι οι νέοι και οι υγιείς, αναφερόμενος στην επόμενη φάση της μάχης με τον κορωνοϊό. «Η επόμενη φάση σημαίνει ασφαλώς ότι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα επιτραπεί να βγουν και πάλι στον δρόμο», δήλωσε ο κ. Μπράουν, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο σύντομα θα εξομαλυνθεί η επιδημιολογική καμπύλη.
Δρακόντεια μέτρα στη Γερμανία για τον κορωνοϊό
Η Γερμανία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των δύο ατόμων. Οπως μετέδιδε η DW, η Γερμανία θα επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ σε όσους πολίτες παραβιάζουν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-193-eftasan-nekroi-apo-ton-koronoio
Δείτε επίσης
- Bορίζια: Κατ’ οίκον περιορισμός για τον 23χρονο που αρνείται κάθε κατηγορία για την βόμβα
- Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: «Εξιχνιάστηκε πλήρως η υπόθεση»
- Γιορτάζει ο Άγιος Νεκτάριος-Μεγάλη μέρα για το Τυμπάκι
- Έντονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
- Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα την Κυριακή





