Κορυφώνεται η κακοκαιρία στην Κρήτη-Τσουχτερό το κρύο και σήμερα

Σε κλοιό χιονιά θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η Κρήτη, με τις χιονοπτώσεις από τα πολύ υψηλά υψόμετρα να κατεβαίνουν σε χαμηλότερα, με υπηρεσίες και μέσα της Περιφέρειας Κρήτης να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι πυκνές, ενώ χιόνια θα αντικρίσουν δημότες και επισκέπτες σε ημιορεινές περιοχές του νησιού. Τα καιρικά φαινόμενα κορυφώνονται αύριο Τρίτη μέχρι το πρωί της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη ο παγετός θα είναι έντονος.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Δήμοι, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, χιονοπτώσεις αναμένονται στην Άνω Βιάννο και στην ευρύτερη περιοχή, στον Κρουσώνα, Γωνιές και Αστυράκι, ενώ στον Δήμο Ηρακλείου στις Ασίτες και στην ευρύτερη περιοχή.
Διαβάστε επίσης: Live - Καιρός: Ισχυροί βοριάδες, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αύριο στην Κρήτη
Το κρύο είναι τσουχτερό, με βροχές και ισχυρούς βοριάδες, ενώ στη Δυτική Κρήτη καταγράφηκαν τα υψηλότερα ύψη βροχής, φτάνοντας τοπικά τα 200 χιλιοστά.
Σύμφωνα με τον χάρτη που δίνει το προβλεπόμενο ύψος χιονόπτωσης από το μοντέλο υψηλής ανάλυσης του meteo, στον Ομαλό Χανίων το χιόνι θα φτάσει από 60 εκατοστά ως και ένα μέτρο, ενώ μέχρι 80 πόντους στον Ψηλορείτη και τα Ανώγεια, όπως και στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Χθες, η δημοτική αστυνομία και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου έκλεισε προσωρινά τη κυκλοφορία στις Ιρλανδικές διαβάσεις σε Κατσαμπά και Κορώνι Μαγαρά, για λόγους ασφαλείας, ενώ θα υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις όπου απαιτηθεί.
Δείτε το βίντεο του ΚΡΗΤΗ TV
Δείτε επίσης
- Από Δευτέρα 7/7 οι εγγραφές στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς
- Ζυμαρικά φούρνου με κρέμα γάλακτος, μπέικον και μανιτάρια
- Πανελλαδικές 2025: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των ειδικών και μουσικών μαθημάτων
- Πέντε τρόφιμα που μας ξεδιψούν περισσότερο από το νερό
- Λειψυδρία: Καμπανάκι και για τα υπόγεια ύδατα – Η χαρακτηριστική περίπτωση των Μοιρών
Σχετικά άρθρα
- Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας σήμερα-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
- Καιρός: Από αύριο ο τριήμερος καύσωνας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα-Επιστρέφουν οι βοριάδες
- Καιρός- Κρήτη: ζέστη και μελτέμια από το Σαββατοκύριακο
- Καιρός: Ζεστό το επόμενο διήμερο – Ανατροπή από Παρασκευή- Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη