Κορυφαίος προορισμός η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές κατά τους Βρετανούς!

money-tourism.gr  08 January, 2019 ΑΡΘΡΑ
Κορυφαίος προορισμός η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές κατά τους Βρετανούς!

Το νησί μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε μελέτη του "On the Beach" με δείκτη 85,2/100

Καθώς εκατομμύρια βρετανικές οικογένειες αρχίζουν να προγραμματίζουν και να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους για το επόμενο καλοκαίρι, μελέτη του εξειδεικευμένου ΟΤΑ, On the Beach, υπολόγισε και κατέταξε τους κορυφαίους 50 προορισμούς οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς. 

Ο δείκτης Family Beach Index, ο οποίος απαριθμεί τους πιο “οικογενειακούς” προορισμούς της Ευρώπης, τοποθετεί το νησί της Κρήτης στην κορυφή. Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο συνέκρινε τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη σε 10 χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία), εξετάζοντας πέντε κριτήρια, τα οποία ξεχωρίζουν οι ίδιοι οι γονείς όταν επιλέγουν προορισμό διακοπών. 

Στους 50 πρώτους προορισμούς περιλαμβάνονται ακόμη η Κέρκυρα (Νο8), η Αθηναϊκή Ριβιέρα (Νο16), Κεφαλονιά (Νο23), η Σαντορίνη (Νο32), η Κως (Νο34), η Σκιάθος (Νο38), η Ζάκυνθος (Νο39), η Μύκονος (Νο40), η Ρόδος (Νο41) και η Χαλκιδική (Νο44). 

Συνδυασμένα και σταθμισμένα για να υπολογίσουν ένα συνολικό σκορ 100/100, τα πέντε κριτήρια του Family Beach Index ήταν: Μέση θερμοκρασία Μέση θερμοκρασία θάλασσας Οικογενειακά αξιοθέατα (υδάτινα και θεματικά πάρκα) Διάρκεια πτήσης Μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη διάρκεια του 2018 

Σύμφωνα με τη μελέτη διεξήχθη από του On the Beach το νησί της Κρήτης – το οποίο υποδέχεται περισσότερους από 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο – βρέθηκε στην πρώτη θέση με δείκτη 85,2/100). 

Η Κρήτη διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό οικογενειακών υδάτινων και θεματικών πάρκων (10) από όλους τους προορισμούς της μελέτης και απολαμβάνει μέση θερμοκρασία 24Ο C κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κρήτη – και πρώτη στη μακρά λίστα των ισπανικών προορισμών μεταξύ των 50 κορυφαίων – είναι η περιοχή Costa Blanca, ως ο δεύτερος πιο φιλικός για την οικογένεια παραλιακός προορισμός στην Ευρώπη, με βαθμολογία 84,3, λόγω της σύντομης διάρκειας πτήσης από το Ην. Βασίλειο, τις θερμές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα, και μεγάλο αριθμό υδάτινων και θεματικών πάρκων (7). 

Το συνεχώς δημοφιλέστερο νησί της Κύπρου κατέχει την τρίτη θέση, με βαθμολογία 83,2. Παρά το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερο χρόνο πτήσης, το νησί της Ανατολικής Μεσογείου βαθμολογείται ιδιαίτερα για τις θερμές θερμοκρασίες στη θάλασσα, τα πολλά υδάτινα και ψυχαγωγικά πάρκα και το χαμηλό μέσο κόστος οικογενειακών διακοπών. 

Συνολικά, ως ο προορισμός με την καλύτερη αξία και “hot spot” με τη συντομότερη διάρκεια πτήσης, η Ισπανία επικρατεί για άλλη μια φορά, με την Costa Brava να κατέχει την τέταρτη θέση (με δείκτη 82,9), ακολουθούμενη από την Costa Dorada στην πέμπτη, για το μέσο όρο της τιμής των διακοπών και της σύντομης διάρκειας πτήσης, με βαθμολογία 82,8. 

Συνολικά, 16 ισπανικοί παραλιακοί προορισμοί βρίσκονται στον δείκτη Family Beach Index top 50. 

Το Top 10 

Κρήτη: 85,2 
Costa Blanca: 84,3 
Κύπρος: 83,2 
Costa Brava: 82,9 
Costa Dorada: 82,8 
Μαγιόρκα: 82,6 
Μάλτα: 81,9 
Κέρκυρα: 80,6 
Σαρδηνία: 82,6 
Costa De la luz: 80,5 

Καλύτερος προορισμός βάσει μέσων θερμοκρασιών 

Οι προορισμοί σε ολόκληρη την Τουρκία βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσης στην κατάταξη βάσει μέσων θερμοκρασιών, με τα Gumbet, Belek και Bodrum να απολαμβάνουν 25O C τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τουρκικό θέρετρο Alanya βρέθηκε στην τέταρτη θέση, μαζί με την ισπανική Costa Blanca και με τους δύο προορισμούς να απολαμβάνουν κατά μέσο όρο θερμοκρασίες 24,5Ο C την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. 

Καλύτερος προορισμός βάσει μέσων θερμοκρασιών θαλάσσης 

Για όσους αναζητούν θερμότερες θερμοκρασίες στη θάλασσα, ιδανικές για κολύμπι με μικρά παιδιά, τα θέρετρα σε ολόκληρη την Τουρκία βαθμολογούνται με άριστα, με την Antalya, την Alanya, το Belek και την Side να απολαμβάνουν 25Ο C μέσο όρο. Η Κύπρος ήταν ο πέμπτος καλύτερος προορισμός από την άποψη της άνετης κολύμβησης, με μέση θερμοκρασία θάλασσας 24,5Ο C. 

Καλύτερος προορισμός βάσει αριθμού υδάτινων πάρκων και πάρκων ψυχαγωγίας

Η Κρήτη βρέθηκε στην κορυφή με 10 πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του ολοένα και δημοφιλέστερου “WaterCity”, του μεγαλύτερου waterpark στην Κρήτη. Η Κύπρος ήταν δεύτερη με 9 αξιοθέατα, όπως το βραβευμένο “Waters Waters Fasouri Watermania” στη Λεμεσό, το οποίο φιλοξενεί 30 ατραξιόν, τρία εστιατόρια και 2.000 ξαπλώστρες. Οι δημοφιλείς περιοχές της ηπειρωτικής Ισπανίας προσφέρουν επίσης μια ποικιλία επιλογών πάρκων για οικογένειες, με την Costa Blanca, την Costa Brava και την Costa Dorada, να διαθέτουν έκαστη 7 υδάτινα πάρκα ή ψυχαγωγίας. Η Σαρδηνία, το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, η πιο δημοφιλής περιοχή της Πορτογαλία, Algarve, και η Τενερίφη φιλοξενούν επίσης από 7 πάρκα.

Καλύτερος προορισμός βάσει διάρκειας πτήσης 

Η αποφυγή πτήσεων μεγάλης διάρκειας είναι προτεραιότητα για πολλές οικογένειες κατά τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών, οπότε για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα διάλειμμα στην παραλία με περιορισμένο χρόνο ταξιδιού, οι περιφέρειες Costa Brava και Costa Dorada της Ισπανίας βρίσκονται σε πτητική απόσταση κάτω των 2 ωρών από το Ην. Βασίλειο. Η Μαγιόρκα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν έναν προορισμό κοντά στη Βρετανία με μέσο χρόνο πτήσης 2 ώρες και 25 λεπτά. Η ισπανική περιοχή Costa de la Luz είναι επίσης ιδανική για οικογένειες που θέλουν να φτάσουν στο θέρετρο τους σε εξαιρετικά γρήγορο χρόνο, με μέσο χρόνο πτήσης 2,5 ώρες. Η Ίμπιζα και η Σαρδηνία υπολογίζουν κατά μέσο όρο τον ίδιο χρόνο ταξιδιού. 

Καλύτερος προορισμός βάσει των φθηνότερων τιμές διακοπών (για τετραμελή οικογένεια) 

Σε έρευνα 1.000 βρετανικών οικογενειών, το συνολικό “value-for-money” ήταν προτεραιότητα στην επιλογή ενός οικογενειακού προορισμού διακοπών για πάνω από τους μισούς γονείς (54%). Όταν πρόκειται για προορισμούς διακοπών χαμηλότερου κόστους, το ισπανικό νησί La Palma στα Κανάρια προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής, ακολουθούμενο από την Costa Calida και την Costa Brava στην ισπανική ενδοχώρα. Η Κεφαλονιά κατατάσσεται τέταρτος προορισμός φθηνών διακοπών για οικογένειες, ακολουθούμενη από το Algarve στην Πορτογαλία.

 

money-tourism.gr  08 January, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα