Kορονοϊός: Προελάυνει στην Κρήτη η νέα υποπαραλλαγή

  17 January, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Kορονοϊός: Προελάυνει στην Κρήτη η νέα υποπαραλλαγή

Σαρωτική φαίνεται να είναι η επικράτηση της ΥΠΟ μετάλλαξης «Κράκεν» στην Κρήτη με βάση τους ελέγχους στο εργαστήριο ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η αποκάλυψη έγινε στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ TV από το καθηγητή ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Σουρβίνο.

Μάλιστα με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το ποσοστό της άκρως μεταδοτικής «Κράκεν» φαίνεται να φτάνει στο νησί ακόμα και στο 35% και μάλιστα η επέλαση τους γίνεται με πολύ γοργούς ρυθμούς στοιχείο που μπορεί να επιφέρει μια έξαρση μολύνσεων στο νησιά παράλληλα με τις ιώσεις και την γρίπη που μέχρι στιγμής επικρατεί στο νησί. Ωστόσο ο κ Σουρβίνος υπογράμμισε πως η γονιδιωματική ανάλυση είναι αυτή που θα ''φωτογραφίσει'' και την τελική εικόνα της «Κράκεν» στο νησί μας διαδικασία όμως που είναι χρονοβόρα.

Στις μαζικές δειγματοληψίες στην Κρήτη φαίνεται πως ο κορωνοϊός υπερισχύει όμως είναι περισσότερα τα τεστ που γίνονται για τον covid. Στην πραγματικότητα γρίπη και ιώσεις αφήνουν πίσω τους νοσούντες από κορωνοϊό με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ.

Μάλιστα ο καθηγητής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος αναφέρθηκε σε όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει τον Δεκέμβριο αλλά και το πρώτο μισό του Ιανουαρίου. Η γρίπη φαίνεται να κάνει ''πάρτη'' και στους κρητικούς με τα περιστατικά να είναι περισσότερα και πρώτα στην λίστα των εργαστηριακών ελέγχων του ιολογικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ακολουθούν οι ιώσεις αλλά και οι μολύνσεις κορωνοϊού.

Όσον αφορά τις παιδικές ιώσεις φαίνεται με βάση το εργαστήριο ότι έχουν τον νούμερο ένα λόγο στα περιστατικά παιδιών που φτάνουν μέχρι τα νοσοκομεία και κάποια από αυτά νοσηλεύονται. Μάλιστα σε επίπεδο Κρήτης υπάρχει μια γκάμα τουλάχιστον 8 ιώσεων που ταλαιπωρούν τα παιδιά με την έξαρση να είναι ακόμα μεγαλύτερη τον επόμενο μήνα.

 

  17 January, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ