Κορονοϊός: Αισιόδοξες οι τελευταίες προβλέψεις του Πολυτεχνείου Κρήτης

  10 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: Αισιόδοξες οι τελευταίες προβλέψεις του Πολυτεχνείου Κρήτης

Τέλος των κρουσμάτων στα μέσα Μαΐου - Κερδισμένη η Κρήτη στον τουρισμό

Το τέλος της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα τοποθετείται χρονικά μετά τα μέσα του μηνός Μαίου , δήλωσε μέσα από την εκπομπή ‘’Κρήτη Σήμερα’’ της Κρήτη TV ο Γεώργιος Ατσαλάκης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, επιβεβαιώνοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον της επιδημίας στην χώρα. Όπως υπογράμμισε ωστόσο, για να επιτευχθεί ο στόχος της άρσης των μέτρων και συνεπώς η εκούσια απόκρουση του covid-19, θα πρέπει απαρέγκλιτα να συνεχίσουν την μάχη οι ίδιοι οι πολίτες τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας. Ο καθηγητής μάλιστα σκιαγράφησε το προφίλ του τουριστικού προϊόντος την επόμενη ημέρα της κρίσης, συμπληρώνοντας πως το νησί μας θα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι άλλων προορισμών.

45 περίπου ημέρες με την παρουσία κρουσμάτων του covid-19 στην Ελλάδα, με πολλές χώρες να βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση λόγω του μεγάλου αριθμού θυμάτων, όμως η χώρα μας με βάσει τις αισιόδοξες προβλέψεις θα έχει καταφέρει να αποκρούσει οριστικά τον ιό μέχρι τα μέσα Μαίου. Σύμφωνα με την πρόβλεψη λοιπόν , του επίκουρου καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης Γεωργίου  Ατσαλάκη, η πρόβλεψη για την εξάπλωση του Covid 19, με ακρίβεια περίπου 90%, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ακολουθήσει μια κανονικότητα εντός ορίων της καμπύλης.

 

Στόχος της πρόβλεψης είναι σύμφωνα με τον καθηγητή και με βάση το χρονοδιάγραμμα του τέλους της επιδημίας, να σχεδιαστούν από τώρα οι ενέργειες που είναι απαραίτητες για να εφαρμοστούν μετά το τέλος του ιού. Επίσης, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι ιδιώτες θα βρουν χρήσιμο το χρονοδιάγραμμα για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους και την άρση των ανησυχιών για πόσο θα κρατήσει η παρούσα κατάσταση.

Κερδισμένο το νησί στο θέμα του τουρισμού

Την ίδια ώρα ο καθηγητής , τονίζει την ανάγκη σχεδιασμού της επόμενης ημέρας στον τουρισμό της Κρήτης , αφού το νησί μας φαίνεται να βγαίνει κερδισμένο την επομένη της κρίσης εξαιτίας της αρκετά μειωμένης ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως είπε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα πολύ δραστικά, ώστε να εκπέμπουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια χωρίς οι τιμές να πρέπει να μειωθούν αλλά να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

 

  10 April, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα