Κομμός. Χρυσή αμμουδιά, καταγάλανα νερά, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα!
φωτο:mesaralive.gr
Μετά την καθαριότητα της παραλίας του Κομμού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων-Ματάλων, ο φακός του mesaralive.gr βρέθηκε εκεί για να απαθανατίσει τη χρυσή αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της παραλίας.
Η παραλία του Κομμού απέχει 1,5 δυτικά από τα Πιτσίδια και προϊστορικά ήταν λιμάνι της Αρχαίας Φαιστού.
Η θέα στα νησιά Παξιμάδια είναι εκπληκτική και την ώρα που ο ήλιος δύει δίπλα στα νησιά, η ατμόσφαιρα γίνεται μαγευτική.
Λουόμενοι κυρίως από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, απολαμβάνουν την "ηρεμία" της παραλία του Κομμού.
Ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο, 300m μέσα στη θάλασσα, θα δείτε έναν εντυπωσιακό βράχο, τον οποίο οι ντόπιοι λένε Βόλακα.
Ο Βόλακας δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μυθοπλασία των Ελλήνων, οι οποίοι λένε ότι είναι η κορυφή του βουνού που ο τυφλωμένος Κύκλωπας Πολύφημος πέταξε προς στο καράβι του Οδυσσέα για να μην ξεφύγει, όταν ο Οδυσσέας μαζί με τους συντρόφους του δραπέτευσαν από τη σπηλιά του.
Ανάμεσα στα βράχια υπάρχει και μια "μπούνγκα" για να θυμίζει την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς .
Επίσης κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκουν εκεί καταφύγιο και εναποθέτουν τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα- καρέτα.
Δείτε επίσης
- Τραγωδία στον Γεροπόταμο: αγωγή κατά του Δήμου Φαιστού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημοσίου
- Νύβριτος: οριοθετήθηκε η φωτιά που καίει από χτες
- TOEB A’ Zώνη Μεσαρας: Ο απολογισμός της φετινής αρδευτικής περιόδου
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Αντίστροφη μέτρηση για τον 9ο Αγώνα “Festos Run”- ως τις 22/9 οι εγγραφές