Κολοκυθόπιτα: 10 ξεχωριστές γλυκές και αλμυρές συνταγές

Η κολοκύθα έχει λεπτό άρωμα και φινετσάτη γλύκα, γι’ αυτό και είναι ιδανική τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές παρασκευές. Ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας της επιτρέπει να την αρωματίσουμε με μεσογειακά μυρωδικά ή να της δώσουμε ανατολίτικη χροιά με διάφορα μπαχαρικά. Ταιριάζει τέλεια με δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, λουίζα και καυκαλήθρες ενώ συνδυάζεται θαυμάσια με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, που όμως τονίζουν τον γλυκό της χαρακτήρα. Αν τη χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρές πίτες, θα χρειαστεί να την κοντράρουμε με δυνατά υλικά, όπως σκόρδο, χυμό λεμονιού, ξίδι ή πελτέ. Λίγο τζίντζερ ή κάρι της δίνουν εξωτική χροιά, ενώ λίγη γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα απογειώνει τη γεύση της.
Δείτε εδώ 10 συνταγές για κολοκυθόπιτα
Δείτε επίσης
- Tυμπάκι: Η θεατρική παράσταση – «Τα Ξετελέματα του Καραγκιόζη» στην Πλατεία Αγίου Τίτου
- Ριφάκι γιαχνί με μελωμένες πατάτες
- Πώς πλήττουν οι δασμοί των ΗΠΑ τις ελιές, τη φέτα και το ελαιόλαδο – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες
- Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τη στεγαστική κρίση
- Μεταβιβάσεις: Από ελεγκτικό κόσκινο χιλιάδες συμβόλαια για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ – Το κρίσιμο πιστοποιητικό