Κόκορας με σάλτσα πιπεριάς και φασολάκια
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κόκορα, σε μικρά κομμάτια
80 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον
2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
400 γρ. φασολάκια πράσινα φρέσκα
20 φύλλα βασιλικό φρέσκο
150 γρ. ξηρό ανθότυρο, τριμμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μια γευστική συνταγή για όσους αγαπούν το πάντρεμα των λαχανικών με το κοτόπουλο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκορα. Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κόκορα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον μισό ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
Βήμα 2
Ψήνουμε στον φούρνο τις πιπεριές για 15΄ στους 200° C στο γκριλ. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη για 5΄ και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον πουρέ πιπεριάς στην κατσαρόλα μαζί με τα φασολάκια και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 25΄ ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε με ξηρό ανθότυρο και επιπλέον ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm
Δείτε επίσης
- YΠΑΑΤ: Παράταση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων
- Κρεατόπιτες: 18 πλούσιες και χορταστικές πίτες, καθημερινές και γιορτινές
- “H κρητική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με “μπροστάρη” τον τουρισμό”
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Αναμένονται πλημμύρες στην Κρήτη»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για αγρπεριβαλλοντικά καιβιολογική γεωργία