Κοινωνικός Τουρισμός-ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

  03 June, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κοινωνικός Τουρισμός-ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

«Ανοίγει» σήμερα το απόγευμα η ψηφιακή πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.ΥΠ.Α.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει σταδιακά μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Μέσω, του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, χιλιάδες οικογένειες μπορούν να εξασφαλίσουν «κουπόνι» για δωρεάν διακοπές μέχρι και 12 διανυκτερεύσεις.

Μάλιστα, πέρα από την επιδότηση της διαμονής, προβλέπεται έκπτωση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα. δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «ανοίγει» σήμερα στις 18:00.

Σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις

Μέσω του προγράμματος θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές (voucher), που ενεργοποιούνται 1η Ιουλίου 2024.Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο (σύζυγοι, τέκνα, συνοδοί ΑμεΑ) ξεχωριστά.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με ιδιωτική συμμετοχή που ξεκινά από 1 ευρώ και δεν θα ξεπερνά τα 11,5 ευρώ την βραδιά, αναλόγως των χαρακτηριστικών του καταλύματος (ενοικιαζόμενο, 4 αστέρων ή 5άστερο) και το εάν θα περιλαμβάνει και πρωϊνό.

Υπάρχει όμως και λίστα με προορισμούς όπου για την διαμονή η συμμετοχή του δικαιούχου είναι μηδενική, με άλλα λόγια η διαμονή είναι δωρεάν. Και μάλιστα και ο αριθμός των ημερών που δικαιούται κάποιος να διανυκτερεύσει εκεί «ανεβαίνει» από τις 6 που είναι για την υπόλοιπη Ελλάδα, στις 10 και 12 διανυκτερεύσεις.

Η λίστα με τους προορισμούς όπου η συμμετοχή είναι μηδενική περιλαμβάνουν Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο όπου όσοι εξασφαλίσουν τις επιταγές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Στα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (πλην Σποράδων) ο αριθμός των δωρεάν διανυκτερεύσεων αυξάνεται στις 12.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων, ως εξής:

Εύρεση ανύπαντρων γυναικών στο διαδίκτυο: Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για εφαρμογές γνωριμιώνΣε σύνδεση Ραντεβού | Διαφημίσεις αναζήτησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΗΦΙΟ ΑΦΜ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
0 03.06 & 04.06
1 05.06 & 06.06
2,3,4 07.06
4,5,6 08.06
7,8,9 09.06

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (ανεργία άνω των 12 μηνών) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 ευρώ για τους άγαμους, τα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ  ανά τέκνο) ή 29.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

 

  03 June, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ