Κοινωνικός Τουρισμός: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

  22 June, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κοινωνικός Τουρισμός: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2023». Τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού έχουν αναρτηθεί από την ΔΥΠΑ, και μπορεί να τα δει κανείς μπαίνοντας με τους κωδικούς του ΕΔΩ. Μπαίνοντας, πατά πάνω δεξιά εκεί που λέει “αιτήσεις”, βλέπει την αίτηση για τον Κοινωνικό Τουρισμό και πατά αριστερά το σύμβολο του φακού. Έτσι, μπαίνει στην αίτηση και βλέπει εάν έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα ή όχι.

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να κατεβάσει τον πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων, και να αναζητήσει τον αριθμό της αίτησής του. Εάν είναι μέσα στα αποτελέσματα, έχει επιλεγεί.

Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Εάν δεν έχει επιλεγεί και θέλει να υποβάλλει ένσταση, τότε αυτές υποβάλλονται ΕΔΩ, και πάλι μέσω της πλαφόρμας της ΔΥΠΑ, και επιλέγει δεξιά την κατηγορία «ενστάσεις». Μπαίνει και πάλι στην αίτησή του που έχει απορριφθεί και κάνει την ένστασή του.

Η επιλογή δικαιούχων βασίστηκε στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. Οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές και τα voucher επί της ουσίας δε θα καλύψουν ούτε το 1/3 της ζήτησης.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

 

  22 June, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα