Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποιοι και πότε θα λάβουν voucher για δωρεάν διακοπές

  27 April, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποιοι και πότε θα λάβουν voucher για δωρεάν διακοπές

Νέο voucher για δωρεάν διακοπές θα λάβουν το επόμενο διάστημα αρκετοί δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού 2023. Σημειώνεται δε πως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το διάστημα μεταξύ μέσων Μαΐου και αρχών Ιουνίου και σε αυτό θα μπορούν να λάβουν μέρος άνεργοι, εργαζόμενοι αλλά και οι  δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους. Επίσης επισημαίνεται πως από την 1η Ιουλίου του 2023 έως και τις 31 Ιουλίου αναμένεται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής:

Το πρόγραμμα 

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τους πολίτες που κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν:

50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της Δ.ΥΠ.Α.
ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει,
ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012, άνεργους εγγεγραμμένους στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της Δ.ΥΠ.Α. κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα 

Δύο είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη των πολιτών στο πρόγραμμα. Αναλυτικά οι  δικαιούχοι:

δεν θα πρέπει να έχουν πάρει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού το προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
δεν θα πρέπει να έχουν λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Τι μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος

Οι δικαιούχοι του προγράμματος  αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα:

 να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων.
να επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου και να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις.

Σημείωση:  Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας θα εχουν 12 βράδια διανυκτέρευση.

Κοινωνικός Τουρισμός  2022: Μέχρι πότε ισχύει το voucher 

Υπενθυμίζεται πως οι  δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού 2022 που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη το voucher του περασμένου έτους θα έχουν τη δυνατότητα να το εξαργυρώσουν  μέχρι τις  31 Ιουλίου 2023.

 

  27 April, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ