Κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα

Υλικά
Μερίδες: 4-6
500 γρ. κοχύλια
1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα κοχύλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μυζήθρα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα κοχύλια (περίπου 2-3 κουτ. της σούπας).
Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε τα κοχύλια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε τα κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα.
Μυστικά
Με τη φρέσκια μυζήθρα ετοιμάζουμε μια απαλή τυρένια σάλτσα για τα σέσκουλα και τα ζυμαρικά.
Δείτε επίσης
- Τυχεροπούλου: Κλίμα φόβου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο «Φραπές» τηλεφώνησε σπίτι μου
- Trilece (Tri Leche) ζουμερό κέικ καραμέλας
- Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή
- Διζωνικό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
- Πώς να στηρίξουμε έναν άνθρωπο που πενθεί: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι