Κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα

Υλικά
Μερίδες: 4-6
500 γρ. κοχύλια
1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα κοχύλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μυζήθρα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα κοχύλια (περίπου 2-3 κουτ. της σούπας).
Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε τα κοχύλια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε τα κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα.
Μυστικά
Με τη φρέσκια μυζήθρα ετοιμάζουμε μια απαλή τυρένια σάλτσα για τα σέσκουλα και τα ζυμαρικά.
Δείτε επίσης
- Προς ολοκλήρωση η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής
- Έτσι γίνεται εύκολα η μεταβίβαση αυτοκινήτου: πλατφόρμα και προϋποθέσεις
- Στοιχεία του προγράμματος «Σπίτι μου 2»: πού κυμαίνονται οι τιμές ακινήτων στην Κρήτη
- Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών από τον Πούτιν -Πάνω από 700 επιθέσεις της Ρωσίας
- Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ από το βράδυ έως αύριο το μεσημέρι