Κοχύλια γεμιστά µε τυριά και κιμά κοτόπουλου
Υλικά
Για τα κοχύλια γεµιστά
500 γρ. κοχύλια, μεγάλα ζυμαρικά
300 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ανάμεικτα τυριά τριμμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσει.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το μείγμα από την εστία.
Όταν κρυώσει, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, 4 κ.σ. τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους. Τα βγάζουμε με προσοχή για να μη σπάσουν και τα κρυώνουμε με νερό.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 24 x 35 εκ. και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος στο ταψί και πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά.
Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί κοντά το ένα στο άλλο.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε τα κοχύλια γεμιστά µε τυριά ζεστά, όσο ακόμα είναι ζουμερά, γιατί, όσο μένουν στο ταψί και κρυώνουν τα ζυμαρικά, ρουφούν τη σάλτσα και στεγνώνουν.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





