Κις με κιμά και πράσο

Υλικά
3 κουτ. γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
1 πράσο, ψιλοκομμένο
150γρ. Αγροικία μπέικον καπνιστό σε φέτες
250γρ. χοιρινός κιμάς
3 αβγά
300γρ. κρέμα γάλακτος
70γρ. Γάλπο τυροκομείο γραβιέρα αιγοπρόβεια, τριμμένη
1 φύλλο σφολιάτας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
1.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Βάζετε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε την πιπεριά και το πράσο για 1 λεπτό.
2.
Προσθέτετε το μπέικον και τον κιμά, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, τα υλικά να βγάλουν όλα τα υγρά τους και στη συνέχεια να εξατμιστούν.
3.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα ελαφρά και ανακατεύετε.
4.
Αλείφετε το εσωτερικό μιας στρογγυλής ταρτιέρας διαμέτρου 22εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά με το φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε μέσα το μίγμα του κιμά και από πάνω το μίγμα της κρέμας, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνετε την κις στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει καλά και να ψηθεί η γέμιση. Σερβίρετε την κις χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.
Δείτε επίσης
- Άστατος σήμερα ο καιρός στην Κρήτη με βροχές και καταιγίδες
- Χρέη στην εφορία: Πάνω από 110 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – Ποιοι και πόσα χρωστάνε
- Ύπνος: Η Νο1 συνήθεια που πρέπει να τηρείτε καθημερινά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα
- Με κρητικό χρώμα οι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ: Οι νέοι Τομεάρχες και οι Γραμματείες τους
- Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Διέρρευσαν 813 GB προσωπικών δεδομένων και τραπεζικοί λογαριασμοί