Πέρα από τη χρήση του για την ασφάλεια στα smartphones, η ταυτοποίηση ίριδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την είσοδο σε διαδικτυακές υπηρεσίες (login) χωρίς να απαιτείται εισαγωγή ID ή κωδικού, επιτρέποντας ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.
Η Fujitsu σκοπεύει να εξερευνήσει τις δυνατότητες εφαρμογής της τεχνολογίας αυτής σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων, περιλαμβανομένων των συστημάτων ασφαλείας.
Στην ουσία αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν να συρρικνώσει και να βελτιώσει την παρούσα τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας (η οποία σταματά να αλλάζει μετά την ηλικία των δύο ετών, και είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο), έτσι ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωσή της σε smartphone.
Το σύστημα «διαβάζει» το μάτι με υπέρυθρο LED φως, τραβώντας μια φωτογραφία για να αποθηκεύσει το σχήμα της, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για σύγκριση/ επιβεβαίωση.
Τα δύο βασικά τμήματα του συστήματος είναι μία ειδική, υψηλών επιδόσεων LED, και μία ειδική υπέρυθρη κάμερα, σε συνδυασμό με τεχνολογίες ελέγχου κάμερας και βιομετρικής ταυτοποίησης που αναπτύσσονταν εδώ και χρόνια.
Όσον αφορά στην εμβέλειά του, η απόσταση που απαιτείται είναι η κανονική που κρατά ένας χρήστης όταν χρησιμοποιεί το κινητό του- δηλαδή δεν απαιτείται να πλησιάσει το μάτι στα 10 εκατοστά.
Σημειώνεται ότι, βάσει δοκιμών που έχουν γίνει, το υπέρυθρο φως LED είναι ακίνδυνο για τα μάτια.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Μάτι : Σάλος από τις αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά
- Ένας χρόνος από τη φονική φωτιά στο Μάτι
- Για καθυστερήσεις και έλλειψη σχεδίου κάνει λόγο το πόρισμα για τη φωτιά στο Μάτι
- Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και σε άλλα 18 άτομα για τους 100 νεκρούς στο Μάτι
- Φάκελος Μάτι: Τα “ρίχνει” στην Πυροσβεστική η Περιφέρεια