Κίνα – κορωνοϊός: Μετά το νοσοκομείο χτίζουν και εργοστάσιο μασκών σε 6 μέρες!

skai.gr  18 February, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κίνα – κορωνοϊός: Μετά το νοσοκομείο χτίζουν και εργοστάσιο μασκών σε 6 μέρες!

Θέμα… εικοσιτετραώρων είναι (και) το νέο εργοστάσιο κατασκευής μασκών στην Κίνα. Μετά την οικοδόμηση ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών στη Γουχάν σε διάστημα μόλις έξι ημερών, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί τα θύματα του κορωνοϊού, το εργοστάσιο για τις μάσκες θα κατασκευαστεί επίσης σε έξι ημέρες στο Πεκίνο!

Oι εργασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.

Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό εξαιτίας της επιδημίας μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Το εργοστάσιο, που θα δημιουργηθεί σε ένα βιομηχανικό κτίριο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κίνας, θα μπορεί να παράγει 250.000 χειρουργικές μάσκες ημερησίως, επεσήμανε η εταιρεία China Construction First Group η οποία ανέλαβε το έργο.

Τα εργοστάσια παραγωγής χειρουργικών μασκών σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του COVID-19, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.700 άνθρωποι στην Κίνα.

Τον Ιανουάριο η CMask, μια κινεζική εταιρεία κατασκευής χειρουργικών μασκών που καλύπτει το 30% της εσωτερικής ζήτησης, ανακοίνωσε ότι πλέον οι καθημερινές παραγγελίες που λαμβάνει φτάνουν τα 5 εκατομμύρια μάσκες, ποσό δεκαπλάσιο από το συνηθισμένο.

 

skai.gr  18 February, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα