Κιμαδόπιτα: Σμυρναίικη, θρακιώτικη ή ποντιακή; 6 συνταγές για την πιο λαχταριστή πίτα
Πληθωρική, μερακλίδικη, με αίσθηση γιορτινή, η κιμαδόπιτα είναι η πίτα που λατρεύουμε όλοι. Στα καλά τραπέζια θα κλέψει την παράσταση αλλά και τις καθημερινές, έτσι και ψηθεί κιμαδόπιτα στο σπίτι, δύσκολα θα περισσέψει για την επόμενη (στην σπάνια περίπτωση που περισσέψει θα γίνει το δεκατιανό για το οποίο θα ανυπομονούμε αύριο). Πλούσια, κρεατένια γέμιση και τραγανό φύλλο -πώς να αντισταθεί κανείς; Από την παράδοση της Θράκης μέχρι τα συνταγολόγια της Σμύρνης και από τον Πόντο μέχρι την Αντιόχεια ξεχωρίσαμε έξι συνταγές για ακαταμάχητες κιμαδόπιτες.
Δείτε επίσης
- Ποιος είναι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου; 3 ειδικοί απαντούν
- Με το «Ας κρατήσουν οι χοροί…» η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο
- Τα κλασικά φουρνιστά λαζάνια με κιμά και ρευστή μπεσαμέλ
- Τέσσερα χρόνια χωρίς την Φώφη Γεννηματά - Ν. Ανδρουλάκης: Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε
- Σε 15 νομούς της Ελλάδας καταγράφηκαν περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις για περισσότερα από 41 έτη





