Κιμαδένιο ρολό με αρακά και καρότα
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φραντζόλα ψωμί ξερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ
2 αβγά
1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο
3 μέτρια καρότα βρασμένα, σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στύβετε και το βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Ρίχνετε τον κιμά στο ψωμί και ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τον πελτέ και τα αβγά. Ζυμώνετε καλά και τέλος ρίχνετε τον αρακά και τις ροδέλες από τα καρότα.
Πλάθετε καλά το μίγμα του κιμά να πάνε παντού τα υλικά και προσπαθείτε να του δώσετε μια μακρόστενη φόρμα σαν φραντζόλα του ψωμιού.
Τοποθετείτε το ρολό σε ένα ταψί, παίρνετε ένα λαδόχαρτο και το σκεπάζετε. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα, αφαιρώντας το λαδόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά. Το κόβετε σε χοντρές φέτες και το συνοδεύετε με πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο