Kέικ-πουτίγκα με μπανάνα

  29 November, 2021 ΑΡΘΡΑ
Kέικ-πουτίγκα με μπανάνα

Ενα εύκολο κέικ-πουτίγκα με χουρμάδες, μπανάνες και καρύδια. Νόστιμο και υγιεινό. ιδανικό για απογευματινό σνακ. Σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια γίνεται ιδανικό επιδόρπιο για ένα οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

150 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένους
100 γρ. αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο, και επιπλέον για το ταψί
300 γρ. ζάχαρη
3 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες
3 αυγά, εκτός ψυγείου
2 βανιλίνες
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
παγωτό βανίλια για σερβίρισμα

Διαδικασία

Ρίχνουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε από πάνω 150 ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να μουλιάσουν για 30΄. Μόλις κρυώσουν, πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Χτυπάμε με αυγοδάρτη το βούτυρο και 100 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει. Πολτοποιούμε 2 από τις μπανάνες σε ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με αυγοδάρτη μαζί με τα αυγά και τις βανιλίνες. Προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας στο βούτυρο και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο κουρκούτι.

Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι με την υπόλοιπη ζάχαρη και 200 ml νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί με τους πολτοποιημένους χουρμάδες. Κόβουμε την τελευταία μπανάνα μας στη μέση και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη μας. Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνουμε για 35´-40΄. Αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί για 10΄ πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με παγωτό.

 

  29 November, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα