Κέικ μήλου

Υλικά
Για το κέικ μήλου
250 γρ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 180°C βαθμούς.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά.
Προσθέτουμε τον πολτό από το μήλο, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το baking powder και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του. Πριν το βγάλεις από τον φούρνο, σιγουρέψου ότι έχει ψηθεί σωστά στην καρδιά του μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Όταν βγει καθαρή από ζύμη, τότε έχει ψηθεί.
Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Δείτε επίσης
- ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία στα μέσα ενημέρωσης
- Διαγραφές αιώνιων φοιτητών: Αντιδράσεις από τα πανεπιστήμια – Τι ζητά το ΕΛΜΕΠΑ
- Πράσινα ή κόκκινα μήλα; Ανακαλύψτε τα διαφορετικά οφέλη τους για την υγεία σας
- Μπριζόλες για την Τσικνοπέμπτη: οδηγίες ψησίματος, μαρινάδες και 14 εύκολες συνταγές
- Καμπάνα σε “αετονύχη” που είχε βάλει στο “μάτι” 50 στρέμματα Natura σε παραλία της Μεσαράς