Κέικ μήλου
Υλικά
Για το κέικ μήλου
250 γρ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 180°C βαθμούς.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά.
Προσθέτουμε τον πολτό από το μήλο, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το baking powder και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του. Πριν το βγάλεις από τον φούρνο, σιγουρέψου ότι έχει ψηθεί σωστά στην καρδιά του μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Όταν βγει καθαρή από ζύμη, τότε έχει ψηθεί.
Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Δείτε επίσης
- 3 μυστικά για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε
- Υπερτουρισμός: Χαοτικός και ισοπεδωτικός αναμένεται – Οι προβλέψεις για το καλοκαίρι
- “Ασπίδα” από την πολιτεία στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών ναύλων – Οι προτάσεις του κλάδου
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Επικίνδυνη έξαρση της γρίπης: Τα υπέρ και τα κατά του εμβολιασμού τώρα