Κέικ Cobbler με ροδάκινα, βανίλιες και φρούτα
Υλικά
Υλικά για το κέικ cobbler
125 γραμ. βούτυρο
125 γραμ. αλεύρι
150 γραμ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
250 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Υλικά για την γέμιση
2 ροδάκινα
3 βανίλιες
1 φλ κεράσια
150 γραμ ζάχαρη
1 πρέζα κανέλας
Για το σερβίρισμα
Κρέμα γάλακτος
Ξύσμα σοκολάτας προαιρετικά
Διαδικασία
Για το κέικ cobbler,
Καθαρίζουμε τα φρούτα αφαιρούμε τα κουκούτσια και την φλούδα από τα ροδάκινα.
Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες (ροδάκινο στα 8, βανίλιες στα 6).
Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να κατεβάσουν τα ζουμάκια τους και να γίνει σαν σιρόπι ο χυμός τους.
Ιδανικά θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30 εκατ. x 20 εκατ.
Βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια στο σκεύος που θα ψήσουμε. Το βάζουμε σε ζεστό προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC αέρα να λιώσει για 2’ λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και απαλά ανακατεύουμε να βραχούν τα στερεά υλικά. Μην ανακατέψετε πολύ. Δεν χρειάζεται μίξερ, μόνο απλό ανακάτεμα.
Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Μην βάλετε άλλο αλεύρι.
Με προσοχή βγάζουμε το καυτό ταψί με το βούτυρο από το φούρνο.
Ρίχνουμε το υγρό κέικ στη βάση του ταψιού, κατά μήκος στο κέντρο του.
Δεν ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το υγρό κέικ.
Κατά μήκος στο κέντρο βάζουμε τα ζεστά φρούτα.
Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα.
Δεν ανακατεύουμε τις στρώσεις. Όλα τα υλικά με το ψήσιμο ανακατεύονται μεταξύ τους φυλακίζοντας το σιρόπι και τα φρούτα στην καρδιά του.
Κατευθείαν βάζουμε στο φούρνο στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 35’ μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να καλύψει ολόγυρα τη γέμιση φρούτων. Το κέικ θα παραμείνει ζουμερό στην καρδιά του.
Για το σερβίρισμα
Το ζουμερό κέικ cobbler σερβίρεται ζεστό όπως βγαίνει από το φούρνο. Δεν κόβεται σε κομμάτι.
Το σερβίρουμε με κουτάλα σε βαθύ μπολ και περιχύνουμε με λίγη κρέμα και τρίμμα σοκολάτας.
Όταν κρυώσει είναι το ίδιο απολαυστικό σε γεύση αλλά λιγότερο ζουμερό.
Ευχαριστώ την φίλη μου Corina Kapetanakis Boston MA,για την φανταστική συνταγή κέικ Cobbler που μοιράστηκε μαζί μας!
Μυστικά επιτυχίας
Χρησιμοποιήστε ότι ζάχαρη έχετε στο σπίτι, ζάχαρη κρυσταλλική, καστανή ζάχαρη ή μαύρη αλλά και ζάχαρη καρύδας για πιο άγλυκο και φρουτένιο κέικ.
Μην ανακατέψετε τις στρώσεις των υλικών στο ταψί.
Προσέξτε τις θερμοκρασίες των υλικών και των σκευών.