Καύσωνας: Ποιες είναι οι δύσκολες ώρες για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος

  13 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καύσωνας: Ποιες είναι οι δύσκολες ώρες για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος

Δεν είναι προς το παρόν ορατός ο κίνδυνος ενός black out, δηλαδή στο να υπάρξει διακοπή ρεύματος σε περιοχές της χώρας εν μέσω  καύσωνα.

Μάλιστα το MEGA επισημαίνει αναφορικά με τις αντοχές του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας πως οι δύσκολες ώρες δεν είναι μεσημεριανές που έχει πολύ ζέστη αλλά οι βραδινές από τις  8μμ μέχρι τις 10μμ καθώς η ζήτηση παραμένει υψηλή στα 8.000 ΜW και είναι σχεδόν μηδενική η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Το Crash test του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

Μάλιστα η αιχμή φορτίου χθες ήταν στα 9.040 MW ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει  10.000 ΜW.

Τι λέει ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Υποδομών και Αγοράς του ΑΔΜΗΕ

Στο θέμα της επάρκειας του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή της  ΕΡΤΝews  ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Υποδομών και Αγοράς του ΑΔΜΗΕ, Δημήτρης Μίχος. 

«Μπορώ να πω μερικά λόγια για να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή την εποχή, έχουμε αυτές τις ημέρες έχουμε ένα φορτίο της τάξεως των 9.000 μεγαβάτ, χθες και σήμερα και αύριο θα πάει μέχρι τις 9.500 περίπου χιλιάδες μεγαβάτ.

Σε αυτό το μείγμα το μεσημέρι που εμφανίζεται αυτή η αιχμή είναι περίπου στο 45% περίπου θα έλεγα χοντρά – χοντρά, για να το πούμε λίγο σε μεγαβάτ, είναι περίπου 4,5 χιλιάδες.

Εμείς στον ΑΔΜΗΕ ασχολούμαστε με τα κυκλώματα της ψηλής και υπερυψηλής τάσης που είναι ας πούμε η ραχοκοκαλιά του συστήματος στην οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος.

Επίσης, το σχόλιό μας βεβαίως και με τη διαχείριση παραγωγής, έτσι ώστε να ισορροπεί ανά πάσα στιγμή τη ζήτηση.
Αυτές οι διακοπές που λέτε ή έχουν συμβεί σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, με τις οποίες ασχολούνται οι συνάδελφοι του ΔΕΔΔΗΕ και οι οποίες πολύ σύντομα είναι εύκολο να αποκατασταθούν.

Βέβαια μέσα σε αυτόν τον καύσωνα είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά δεν αποτελούν κάποιο σημάδι για κάποιο προβληματισμό γενικότερα» είπε.

 

  13 June, 2024 ΑΡΘΡΑ