Κατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστρα

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 12-14 για μπουφέ
2 μπούτια από κατσικάκι (περίπου 1½ κιλό το καθένα), χωρίς κόκαλο, ανοιγμένα από τον κρεοπώλη για ρολό
3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
τα φύλλα από 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
χυμός από 2 πορτοκάλια
200 ml λευκό, ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το κατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Aπλώνουμε τα δύο κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, και αλείφουμε το καθένα με 1 κουτ. σούπας από το μέλι και 1 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα.
Αλατοπιπερώνουμε, μοιράζουμε στα κομμάτια τη μισή ποσότητα δεντρολίβανου και τυλίγουμε το καθένα σε σφιχτό ρολό. Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, σε πυκνά δεσίματα, και τα τακτοποιούμε σε γάστρα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη μουστάρδα και το μέλι, το υπόλοιπο δεντρολίβανο, το σκόρδο, τον χυμό, το κρασί, το λάδι και το νερό και περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά τα ρολά να σταθούν και αφαιρούμε τους σπάγκους.
Σερβίρουμε τα ρολά κομμένα σε φέτες, μαζί με τον ζωμό που έμεινε στη γάστρα. Αν θέλουμε ο ζωμός αυτός να έχει πιο πυκνή υφή, τον αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
Δείτε επίσης
- Κυβέρνηση: Εμμένει στη δημιουργία κλειστής δομής στην Κρήτη-Σφοδρή αντίδραση της Αυτοδιοιίκησης
- Πανελλαδικές 2026: Τι αλλάζει στα Επιστημονικά Πεδία – Τι σημαίνει για τους υποψηφίους
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας κι επιστροφή των βοριάδων απο σήμερα
- Ο Μανώλης Κονταρός στο Τυμπάκι
- Κίνα: Συναγερμός για τον ιό Chikungunya