Κατσικάκι λαδορίγανη

Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. κατσίκι χέρι ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει κατσικάκι όχι στον φούρνο, αλλά στην κατσαρόλα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που ταιριάζει πολύ με μια τηγανιά φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές, αλατίζοντάς το ταυτόχρονα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό.
Βήμα 2
Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Στο τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα μας και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ταιριάζει απόλυτα με φρέσκες τηγανητές πατάτες.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M, Συνταγή: Κυριακή Φωτοπούλου
Δείτε επίσης
- Τέμπη: η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ανοίγει τον δρόμο για τη δίκη
- Αλέξης Τσίπρας: Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Τι γράφει,πότε βγαίνει στα βιβλιοπωλεία
- Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται «πολύ κοντά» σε συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος
- Τελικά γιατί αγαπάμε τόσο το φθινόπωρο; Η επιστήμη απαντά
- Πόθεν Έσχες: Τι δηλώνει το «δίδυμο ΟΠΕΚΕΠΕ» Αυγενάκη - Βορίδη