Κατσικάκι λαδορίγανη
Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. κατσίκι χέρι ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει κατσικάκι όχι στον φούρνο, αλλά στην κατσαρόλα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που ταιριάζει πολύ με μια τηγανιά φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές, αλατίζοντάς το ταυτόχρονα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό.
Βήμα 2
Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Στο τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα μας και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ταιριάζει απόλυτα με φρέσκες τηγανητές πατάτες.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M, Συνταγή: Κυριακή Φωτοπούλου
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: Έρχεται το 2ο “South Santa Run”!
- Nations League Playoffs: Ο δρόμος για την άνοδο περνάει απ’ τη...Σκωτία!
- Αυθεντικό πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι
- Πλήρης ανατροπή για το ελαιόλαδο – Κατρακυλά η τιμή… μειωμένη και η παραγωγή
- Προϋπολογισμός 2025: Οι αλλαγές μέσα από 16 ερωταπαντήσεις