Κατσικάκι λαδορίγανη
Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. κατσίκι χέρι ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει κατσικάκι όχι στον φούρνο, αλλά στην κατσαρόλα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που ταιριάζει πολύ με μια τηγανιά φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές, αλατίζοντάς το ταυτόχρονα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό.
Βήμα 2
Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Στο τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα μας και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ταιριάζει απόλυτα με φρέσκες τηγανητές πατάτες.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M, Συνταγή: Κυριακή Φωτοπούλου
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο