Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

gastronomos.gr  21 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

Με ντόπια πεντανόστιμα κατσικάκια κάνουν οι Κιμωλιάτες αυτό το κλασικό κοκκινιστό, που τρώγεται είτε με αμπελοφάσουλα είτε με χειροποίητα ζυμαρικά, τα κουλουρίδια, ανάλογα με την εποχή. Ο καλός μάγειρας Λευτέρης Αντιβάχης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Αυλή του Σάμπλου», μας ετοίμασε με αμπελοφάσουλα που τώρα είναι στα καλύτερά τους.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
 1 ξυλάκι κανέλας
 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
 200 ml κόκκινο κρασί
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 80 ml ελαιόλαδο
 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Διαδικασία

Για το κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

 

gastronomos.gr  21 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα